4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Gaziantep'de ayakkabı fuarı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından organize edilen 5. GAPSHOES 2007 Ayakkabı Fuarı açıldı.
GSO Fuar alanında 150 firmanın ürünlerinin yer aldığı ayakkabı fuarının açılışına Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Başkanı Nejat Koçer, bürokratlar ve sanayiciler katıldı.
M1- GSO Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar hakkında bilgi veren GSO Başkanı Nejat Koçer, bu yıl 5. düzenlenen fuara katılımın yüksek olduğunu söyledi. Yer problemi sebebiyle müracaatların sınırlı tutulduğunu anlatan Koçer, GSO'nun yaptırdığı fuar alanının açılmasıyla bu sıkıntının da giderileceğini söyledi. Koçer, yeni alanın hizmete girmesiyle büyük bir fuar gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. Koçer, düzenledikleri GAPSHOES fuarları ile ayakkabı sektöründe çok önemli bir yere sahip olan Gaziantep'in, bu yönünü iç ve dış pazarlara tanıttıklarını söyledi. Gaziantep'in ayakkabı, terlik ve saraciye sektöründe çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Koçer, "5 yıl önce yola çıkarken hedefimiz bu sektörümüzü öne çıkarmak, yapılan ürünlerimizi tanıtmak ve pazarda öne çıkmaktı. Bugün geriye baktığımızda çok önemli bir kazanç elde ettiğimizi görüyoruz. GAPSHOES sektöre önemli bir ivme kazandırdı" dedi.
Gaziantep'te yaşananların Türkiye'nin değişimini sembolize eden hareketler olduğunu belirten TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Türkiye'nin bundan sonra daha girişimci, daha yenilikçi hedefler koyması gerektiğini söyledi. Gaziantep'in 2007 yılı ihracat hedefinin 3.5 milyar olması gerektiğini belirten Satıcı, Türkiye ihracat rakamları hedeflerinde de değişiklikler yaptıkları ve hedefe ulaşmak için çalışacaklarını vurguladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Vali Süleyman Kamçı'nın konuşmalarından sonra 150 firmanın çeşitli ürünlerle katıldığı 5. GAPSHOES 2007 Ayakkabı Fuarı açıldı. Davetlilere fuarı gezdiren GSO Başkanı Nejat Koçer, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fuarda yer alan standları inceleyen Vali Süleyman Kamçı ve beraberindekiler ayakkabı, terlik gibi ürünler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
150 firmanın katıldığı 5. GAPSHOES 2007 Ayakkabı Fuarı'nın, 21 Ocak 2007 tarihine kadar açık kalacağı ve 11.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 17:37:33
Güncelleme :18 Ocak 2007 Perşembe 17:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?