6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kiralar yüzde 10 arttı

Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Ramazan Aslan, Gaziantep'te en fazla talep gören ve o oranda kira artışlarının olduğu semtin lüks dairelerin bulunduğu İbrahimli ve Değirmiçem olduğunu söyledi.

2008 yılı ile birlikte kiralarda yüzde 10 oranında bir artış olduğunu belirten Aslan, TEFE-TÜFE oranları doğrultusunda kira artışı yapılabileceğini ifade ederek, "Son yıllarda çıkan yasalarla kiracılar daha çok korunuyor. Fakat kiracılara da mülkiyet sahiplerine de yazılı anlaşmalarını öneriyorum. Her iki tarafın da haklarının korunması açısından yazılı bir anlaşmanın yapılması önemlidir" dedi.

Lüks konutların bulunduğu semtlerin daha çok talep gördüğünü kaydeden Aslan, şunları söyledi:

"İnşaat kalitesi yüksek, depreme dayanıklı, geniş ve lüks konutların bulunduğu İbrahimli, Değirmiçem gibi semtler daha çok rağbet görüyor. Buna bağlı olarak kira fiyatları da Gaziantep geneline oranla bu semtlerde daha yüksek. Bu semtlerde kiralar 400 ile 700 arasında değişiyor."

2007 yılının gayri menkul sektörü açısından pek de iyi geçmediğini ifade eden Aslan, "2007 yılı gayrimenkul sektörü açısından kayıp bir yıl oldu. Fakat 2008 yılından ümitliyiz. Faizlerin yavaş ve istikrarlı düşüşüyle 2008 yılında gayrimenkul sektöründe istenilen seviyeye ulaşacağımızı umut ediyoruz. Gaziantep son nüfus sayımlarına göre İstanbul'dan sonra en çok nüfus artışının olduğu il. Buna bağlı olarak göçle birlikte gayrimenkul sektöründe de canlanma oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 18:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?