3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Akbank'tan sanayiciye destek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, bankaların reel sektörü fonlama ve destekleme gayretlerinin memnuniyetle izlediklerini söyledi. GSO ile Akbank arasında kredi protokolü, Koçer ve Akbank Genel Müdür Yardımcısı Ziya Akkurt tarafından imzalandı.

Koçer, imza töreninde Türkiye'nin uzun yıllardan bu yana yaşadığı sıkıntılı ve krizli dönemleri aştığını ve sıkıntılı dönemlerin yerini, Cumhuriyet tarihinin en iyi rakamlarının yakalandığı ve en büyük değişikliklerinin yaşandığı günlere bıraktığını belirtti.

Türkiye'de tüketimden çok üretime destek verilmesi ve bu kredilerden uzun vadenin uygulanmasının en büyük temennileri olduğunu vurgulayan Koçer, ''Bankaların reel sektörü fonlama ve destekleme konusunda gösterdikleri çaba ve gayreti memnuniyetle izliyoruz'' diye konuştu.

Akbank ile imzalanacak kredi protokolüyle Gaziantepli sanayicilerle Akbank arasındaki ilişkinin çok daha somut bir hale geleceğini ifade eden Koçer, Türk sanayisinin gelişmesi adına özellikle reel sektörün gelişmesinin ve üretime yönelik verilen bu kredilerin Türkiye için ne anlama geldiğinin, önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi anlaşılacağını bildirdi.

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Ziya Akkurt ise Gaziantep'i çok önemli bir sanayi kalesi olarak gördüklerini, Gaziantep'in Ortadoğu'ya açılan ticaret ve sanayi kapısı olduğunu söyledi. Akkurt, Gaziantep'te yapılacak sanayi ile yapılacak yatırımların finanse edilmesinin kendileri için gurur verici bir durum ortaya çıkartacağını, çünkü bu yatırımların, öncelikle bölgenin ardından da Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunacağını vurguladı. Büyümenin ancak bu şekilde sağlanabileceğini anlatan Akkurt, şöyle konuştu:

''Bankacı olarak bizim sosyal misyonumuz olduğunu da düşünüyoruz. Sanayiye yapılacak yatırımlar, o bölgenin sosyal hayatını da etkileyecektir. Yatırımların ihracata yönelik olması ülkenin uluslararası arenada rekabet edilebilirliğini sağlayacaktır. Haliyle Türkiye'nin rekabet edilebilirliği, beraberinde ekonomik gücü ve beraberinde siyasi rolünü artırmayı da getirecektir. Bizim bu konuda katkı sağlamamız, mutluluk verici bir durumu ortaya çıkartacaktır.''

Konuşmaların ardından, Koçer ve Akkurt kredi protokolünü imzaladılar. Akbank tarafından GSO üyelerine hem YTL hem de yabancı para cinsinden kullandırılacak kredi paketinin toplamı 150 milyon YTL olacak. İlk yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli olarak kullandırılacak kredinin faiz oranının ise dolar bazındaki krediler için libor artı yüzde 4, YTL krediler için TRlibor artı yüzde 4 olacağı bildirildi. Asgari olarak 150 bin dolar veya 200 bin YTL tutarında kullanılabilecek kredi, kullanımının 12. ayından itibaren her altı ayda bir ana para ve faiz eşit taksitlerle geri ödenecek.

Davut Uçar / Kenthaber / G.Antep
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 13:16:26
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 20:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?