4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Alman esnaf odasından GTO'ya ziyaret

Almut Schimitz Başkanlığındaki Alman Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu heyeti Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret ederek Genel Sekreter Mesut Ölçal ile bir görüşme yaptı. Görüşmede konuk heyete Gaziantep ekonomisi hakkında bilgiler veren Ölçal ile konuk heyet üyeleri, çeşitli alanlardaki işbirliği imkanlarını da görüştüler.

Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Ölçal, konuk heyete hitaben yaptığı konuşmada çok yakın bağları bulunan Türkiye ve Almanya'nın KOBİ ve esnaf-sanatkrlar düzeyinde de işbirliği yapabileceğini belirtti. Ölçal, "Günümüzde her iki ülkenin büyük firmaları arasında çeşitli işbirlikleri yapılmakta. Ancak KOBİ'ler ve esnaf-sanatkarlar arasındaki işbirliği yetersiz. Bu bakımdan Alman Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu heyetinin ziyareti oldukça önemlidir. Gaziantep'e son dönemde birçok Avrupa ülkesi yoğun ilgi gösteriyor. Bölgesinin lideri konumunda bulunan Gaziantep'in meslek örgütleri ile Alman meslek örgütlerinin yapacağı işbirlikleri her iki ülkenin de yararına olacaktır. Alman Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ile üçüncü ülkelere yönelik olarak da işbirliği yapılabileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Konuk heyete başkanlık eden Almut Schimitz ise Gaziantep'te bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "İki ülkenin işadamları arasındaki işbirliklerinin arttırılması, Türkiye'de bulunmamızın temel hedefidir. Gaziantepli meslektaşlarımızla Alman işadamlarının çok farklı alanlarda daha yakın işbirliği yapmaları gerektiğini
düşünüyoruz. Gaziantep Ticaret Odası, projelerimizi gerçekleştirmemiz de önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Alman Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu heyeti ile Gaziantep Ticaret Odası yetkilileri arasında yapılan toplantıda, Alman ve Gaziantepli işadamları arasındaki işbirliğinin arttırılmasına yönelik olarak çeşitli projeler geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 15:31:35
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 15:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?