4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Antep esnafı Almanya yolcusu

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu başkanlığındaki bir heyet, Mesleki Eğitim Programı kapsamında Almanya'ya gidecek.

Küsbeoğlu, Birlik olarak dünyadaki ve Avrupa'daki mesleki eğitime yönelik gelişmeleri takip ettklerini ifade ederek, "uluslararası ilişkilere büyük önem veriyoruz, bu bağlamda uluslararası ve ulusal meslek kuruluşları ile yakın işbirliği içindeyiz" dedi.

Birlik bünyesinde faaliyet gösteren MEKSA Vakfı işletmeler üstü Eğitim Merkezi'nin Avrupa Birliği MEGEP projesi kapsamında pilot kurum seçildiğini ve AB tarafından donanım olarak desteklendiğini belirten Küsbeoğlu, "Bu tür eğitim merkezlerinin gerçekleştirebileceği bir 'Eşleştirme Projesi' geliştirerek bir AB Ülkesi Eğitim Merkezi ile kardeş okul sistemi oluşturulmuştur. Eşleştirme projesinin amacı, AB ülkelerindeki Mesleki Eğitim Sistemi yerinde görüp inceleme fırsatı yakalamak ve karşılıklı görüş alış-verişinde bulunmaktır. Bu kapsamda, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Bilğisayar Destekli Üretim sistemini tanımak, uygulamalarını yerinde görmek, kültürel işbirliği sağlamak ve hedeflemektedir. Mesleki Eğitim gezisi katılımcıları profil olarak; meslek kuruluşunun üst düzey yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığının yerel temsilcileri, esnaf temsilcileri, eğitimcilerimiz ve öğrencilerimizdir. Mesleki Eğitim Projesinin sponsorluğunu MEKSA Vakfı Avrupa Birliği veri tabanından karşılanmaktadır" diye konuştu

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 13:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?