4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Bakkallardan sigara zammına tepki

Gaziantep Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigaraya yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışına tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Bendevi Palandöken, hedeflenen ÖTV gelirini tutturamayan Maliye Bakanlığı'nın çareyi sigaraya uygulanan ÖTV’yi artırmakta bulduğunu belirterek, “Daha önce söylediğimiz gibi, kaçak sigara ve içki kayıt altına alınsaydı, bu tedbire gerek kalmazdı” dedi.

Palandöken, Türkiye’de yilda 110 bin ton sigara üretildiğini ifade ederek, bunun 5.5 milyar paket ettiğini, ayrica 1 milyar sigara paketinin de kaçak olarak Türkiye’de tüketildiğinin altini çizdi.

Ayrıca, Tekel’e özelleştirme kapsamında yeni yatırımlar yapılmadığına dikkat çeken Palandöken, “Üretim, talebe göre yetersiz kalıyor. Yabancı sigara tamamen piyasaya hakim oluyor. Tekel, gerekeni yapıp, çok talep edilen sigaraların üretimine ağırlık verip, Türk tütünün hak ettiği seviyelere çıkması gerekir” diye konuştu.

Yerli sigarada tüketicinin sert kutu sigaralara rağbet ettiğine de değinen Palandöken, “Ancak teknolojinin yetersizliğinden dolayı Türk sigaralarının pazarı kaybettiğini söyledi.

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 11:11:24
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 11:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?