4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Başkan'den sert sözler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bazı çevrelerin belediyeleri sağmal inek gibi gördüğünü söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediyeleri sağmal inek gibi gören çevreleri sanayicilere şikayet ederek, "Belediyelerin en büyük sıkıntısı randımanlı çalışmayan personeldir. Biz göreve geldiğimizde bilgisayarda poker oynayan personeller vardı. İşe saat 12.00'da geliyorlardı.

Ve bu personellere ciddi bir müeyyidemiz olmuyordu. Bundan kurtulmanın tek yolu sözleşmeli personel uygulamasını hayata geçirmektir" dedi. Güzelbey, belediyenin istimlak çalışmasında bilirkişi ve arsa mafyasıyla karşı karşıya kaldıklarını da belirterek, "Bir A3 arsanın fiyatı 150 YTL iken, biz talip olduğumuzda 500 YTL gibi rakamlarla karşılaşıyoruz. Bu kişiler yüzünden hizmetlerimiz engelleniyor. Ve ben o arsaların önüne 'Bilirkişiler belediyeyi soymak istediği için bu yolları yapamıyoruz' diye tabelalar asarak, halkımıza şikayet edeceğim" diye konuştu.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise, göreve geldiği günden itibaren suçlularla etkin bir şekilde mücadeleye başlattıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Son 10 ayın rakamlarına göre Gaziantep'te suç oranlarında bir azalma var. Ağustos ayında ise Türkiye'de suç oranlarında 8. sıralarda olan Gaziantep 17.'liğe geriledi. Sokaklara biz hakim olmazsak, kanunsuzluğu kendine yaşam biçimi sayan insanlar hakim olur. Hiçbir mazerete sığınmadan sokakların tek hakimi olacağız."

Belediye Başkanı Güzelbey ve Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, konuşmalarını yaptıktan sonra meclis toplantısından ayrıldı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ise, meclise, belediye meclis üyelerini şikayet etti. Koçer, "Fuar alanında TOBB, GTO ve GSO'ya ait toplam 15 bin metre karelik arsamızı, şimdiki lunaparkın bulunduğu 6 bin 200 metre karelik arsayla takas ettik. Biz buraya sanayisiyle ünlü Gaziantep'e layık bir Sanayi Odası Hizmet Binası yapmak istiyorduk. Ancak Belediye Meclisi'nde 3 seferdir bize engel çıkarılıyor. Bunu çıkaran bir grup ve siyasi partinin üyeleri. Biz bedava arsa istemiyoruz. Daha fazla metre karelik arsamızdan feragat ederek, 6 bin 200 metre karelik arsaya razı olduk. Engellemenin mantıklı bir sebebi yok. Artık bu insanların halkın bilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

GSO Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu da, gerekirse bu kişileri isim vererek, basına ilan vererek, kamuoyuna şikayet edebileceklerini kaydetti. Meclis toplantısı konuşmalardan sonra basına kapalı olarak sürdü.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 20:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?