5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Beşler'e "Altın Marka"

Gaziantep'ten 51 ülkeye ihracat yapan Beşler Makarna'ya, Tüketiciyi Koruma Derneği tarafından "Altın Marka Ödülü" verildi. Beşler Grubu, ödülü makarna ziyafeti vererek kutladı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Beşler Makarna Tesisleri'nde "Altın Marka Ödülü" nedeniyle düzenlenen etkinliğe, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik de katıldı.

Beşsan Makarna Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Kemal Çakmak, Tüketiciyi Koruma Derneği'nin İstanbul'da düzenlediği ödül töreninde, Beşler Makarna'nın "Altın Marka Ödülü"ne layık görülmesinin ekip çalışmasının sonucu olduğunu söyledi.

16 ay önce faaliyete başlayan Beşler Makarna'nın kısa sürede önemli başarılara imza attığını kaydeden Çakmak, "Önümüze bir hedef koymuştuk. 1. ligde mi, 2. ligde mi oynayacaktık. Hedefimiz 1. ligde oynamadık. Bugün 51 ülkeye ihracat yapan, Çin, Pakistan gibi Uzakdoğu gibi ülkelere ihracat yapma altyapı çalışmalarını bitirme noktasına getiren, günlük 175 ton üretim kapasitesine ulaşan bir marka haline geldik. Ürünümüzü sürekli geliştirme ve AR-GE faaliyetlerinde sektörde öncü duruma geldik. ISO 9001 Kalite Belgesi ve HACCP Gıda Güvenliği gibi çok önemli belgeleri alarak, sektördeki saygınlığımızı artırdık. Yüzde 100 sert buğdaydan üretilen makarnalarımız, turbo termatik sistemlere ilaveten yeni modern ve kapasitesi yüksek olan hatlar satın alarak, 7 milyar Euro'luk yatırım yaptık. Böylece kapasitemiz yüzde 120 artacaktır" dedi.

Çakmak, yakında ıspanaklı ve yumurtalı ürünleri de piyasaya süreceklerini ve Gaziantep'te bir makarna lokantasını da faaliyete geçireceklerini de sözlerine ekledi.

Beşler Makarna Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte, yapılan konuşmalardan sonra konuklara zengin makarna mönüsünden oluşan öğle yemeği ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 21:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?