5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Gaziantep Çimento ihalesi

TMSF'nin 90 milyon dolar muhammen bedelli Gaziantep Çimento Fabrikası'nın satışı için düzenlediği ihalenin açık artırmasında, en yüksek teklifi 93 milyon 250 bin dolar ile Limak Kurtalan Çimento verdi.

Swissotel'de yapılan ihalede, Oci Güney Çimento 93 milyon dolar, Limak Kurtalan Çimento Sanayi Ticaret A.Ş. 91 milyon dolar ve Çimentaş 51,7 milyon dolar teklif verdi. İhalenin açık artırmasına 3 firma da katıldı.

Oci Güney Çimento'nun verdiği 93 milyon dolarlık teklifle başlayan açık artırmada, tek artırım Limak Kurtalan Çimento tarafından yapıldı.

Gaziantep Çimento Fabrikası 93 milyon 250 bin dolarlık teklifle Limak Kurtalan Çimento'ya ihale edildi. İhalenin sonuçlanması ile birinci ve ikinci en yüksek teklifi veren katılımcıların, idari belgelerle birlikte alınan Rekabet Kurumu bildirim formları Rekabet Kurumu'na gönderilecek.

Rekabet Kurumu'nun uygun görüşünün gelmesi ve Fon Kurulu'nun onaylamasıyla satış işlemi sonuçlanacak.

TMSF tarafından 14 Ekim 2005'de birinci ihalesi gerçekleştirilen Gaziantep Çimento Fabrikası, 128 milyon dolara Sanko Holding'e ihale edilmişti. Rekabet Kurumu'nun ihaleyi onaylamaması üzerine satış iptal edilmişti.

Verilen bilgiye göre, Gaziantep Çimento Fabrikası yıllık 495 bin ton klinker ve 1 milyon 89 bin ton çimento üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Fabrika, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 19 pazar payına sahip.

AA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 12:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?