4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İşadamlarına sağduyu çağrısı

Son günlerde artan terör örgütü PKK/Kongragel üyelerinin eylemlerine hız vermesinin ardından Güneydoğlu işadamları vatandaşları sağduyulu davranmaya çağırdı. Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) ile Hür Sanayici ve İşadamları Derneği başkanları yayımladıkları ortak mesajla vatandaşları provokasyona gelmemeleri yönünde uyardı.

HÜRSİAD Başkanı Levent Özyetkin, 'Ülkemiz ne zaman önemli bir viraja girse ekonomik ve siyasi göstergeler güzel sonuçları yansıtsa bu ülkede, hava kararır, etrafı sis kaplar ve göz gözü görmez. Bu dumanlı ve sisli havadan kendi çıkarları için ülkeyi kaosa sürüklemeden çekinmeyenler çıkmıştır'' dedi.

Son günlerde yurdun çeşitli yerlerinde yaşanan olayların bu tezi doğruladığını belirten Özyetkin mesajında şunlara yer verdi:

''Son günlerde terör örgütü PKK'nın yol açtığı eylemler kime hizmet ediyor? Hemen her gün Anadolu'nun bir köşesine ay-yıldızlı bayrağa sarılı tabutlar giderken, annelerin, babaların, yetimlerin feryadı yurdun dört bir yanından yükselirken kafileler halinde terörist başını ziyaret nereden çıktı. 3 Ekim öncesi ülkede kaos varmış gibi göstermeye çalışan terör örgütü, stratejisini halkı tahrik etmek üzerine kurmuş. Çanakkale'de Sakarya'da Sarıkamış'ta şehit düşen Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı bu gün koyun koyuna yatıyorsa bu insanlar geçmişte kardeşce yaşadığının en acık göstergesidir. Bu gün Gaziantep özellikle Doğu Anadolu Bölgesinden göç almasına rağmen sorunsuz bir şekilde kardeşçe yaşıyor ve yıldır kardeşçe yaşayan, sıkı akrabalık bağı kurmakta mahzur görmeyen insanları birbirine düşürmeye çalışanlar emellerine kavuşamayacaktır.''

GÜNSİAF Başkanı Cahit Erbalcı ise,Türkiye'nin zor ve sıkıntılı günleri çok geride bıraktığını belirterek, son zamanlarda eski sıkıntılı günlere götürülmek provokasyonlar yapıldığını ifade etti. Bu provokasyonlara gelmemek için herkesin çok daha dikkatli hareket etmesi gerektiğini aktaran Erbalcı, ''Yasadışı toplantıları ve eylemleri, bu ülkenin güvenlik güçleri engelleyebilecek güçtedir.'' dedi

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 11:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?