3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Kaçak akaryakıt için işbirliği çağrısı

Gaziantep Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Doğan Bekerecioğlu, kaçak akaryakıtla mücadelede polis ve jandarmayla birlikte çalışmak gerektiğini belirterek, ''Herkes üstüne düşeni yapmalı ki, bu mücadele başarıya ulaşsın" diye konuştu. 

Bekerecioğlu, yaptığı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) Petrol Piyasası Kanunu kapsamına giren petrol ürünleriyle ilgili denetimleri bir protokol çerçevesinde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na devrettiğini hatırlattı.

Bekerecioğlu, ''Polis, jandarma ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sorumlu bulundukları bölgelerdeki akaryakıt istasyonlarını denetler. Bu denetimler sırasında standart dışı buldukları akaryakıt için tutanak tutulur ve alınan numune EPDK'ya gönderilir. Kurul, bu işlemle ilgili gerek duyarsa ilgili petrol istasyonlarına 70-700 bin YTL arasında para cezası verebilir'' dedi.

Gaziantep'te faaliyet gösteren 322 petrol ürünü satan firmadan 282'sinin EPDK'dan lisans aldığını, diğerlerinin başvurularının incelendiğini belirten Bekerecioğlu, şunları kaydetti: ''Akaryakıt istasyonlarının denetimine planlı şekilde başlayamadık. Çünkü, EPDK henüz (marker) uygulamasına başlayamadı. Bu uygulamanın Eylül'de başlayacağını bekliyoruz. Uygulamanın başlamasıyla petrol ürünü satan bütün firmaları denetleyeceğiz. Şu anda, bir ihbar veya acil durum olursa petrol istasyonlarından numune alıp Kurul'a gönderebiliyoruz.'' Gaziantep'in akaryakıt kaçakçılığı yapılan iller arasında yer aldığına dikkati çeken Bekerecioğlu, çevre illerden getirilen kaçak akaryakıtın kente girmemesi için polis, jandarma ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin el birliğiyle çalışması gerektiğini vurguladı. Bekerecioğlu, ''Denetim işi polis, jandarma ve bize yasalarla eşit şekilde verildi. Herkes üstüne düşeni yapmalı ki, bu mücadele başarıya ulaşsın. Aksi takdirde ülkemiz hazinesi her yıl 7-8 milyar dolarlık vergi kaybına uğramaya devam edecek'' diye konuştu

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 10:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?