3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Kızıl, nal toplattı

Kızıl Şirketler Grubu, Gaziantepte ihracatta 146 milyon dolarla birinci oldu Kızıl ihracatta nal toplatıyor 1996 yılında Gaziantep'te kurulan Kızıl Şirketler Grubu son 9 yılda yaptığı ihracatlarla ülke ekonomisine döviz kazandırıyor.

Kızıl Şirketler Grubu, 2004 yılında 146 milyon dolarla ihracatta Gaziantep 1. olurken, Türkiye Genelinde kamu şirketleri hariç 52. oldu. Kızıl Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kızıl, İskenderun Limanı, Gaziantep ve Şanlıurfa Çimento ihalelerine gireceklerini de açıkladı. İhracatta rakiplerine nal toplatan Kızıl Şirketler Grubu, Gaziantep'te 146 milyon dolarla ihracatta birinciliği elde etti.

Kızıl Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kızıl, 9 yılda Gaziantep'e petrol sektöründe hizmet ettiklerini ve 3 bin kamyoncuya ekmek sağladıklarını söyledi. SEKTÖRÜNDE BEŞİNCİ Kızıl Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kızıl, Türkiye Genelinde petrol ihracatı ve ithalatında sektörlerinde 5. olduklarını, genel ihracatta kamu kurumları hariç 52. ve Gaziantep'te de 146 milyon dolarla ihracat birincisi olduklarını belirtti.

PLAKET BEKLİYOR

Gaziantep'i ihracatta birinciliğe taşıyan Kızıl Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kızıl, bugün Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliği'nin Tuğcan Otel'de saat:14.00?de düzenleyeceği ödül törenine dün çağrıldıklarını, plaket verip vermeyeceklerini de bilmediğini vurguladı.

UMUT TÜZMEN'DE

Devlet Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Kürşad Tüzmen"in, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ödül törenine katılacağını öğrendiğini, bu nedenle plaket verme işindeki yanlışlığın düzeltilmesini de isteyen Kızıl, Gaziantep birinciliğimizi TİM kabul ederken, İhracatçılar Birliği neden kabul etmediğini birtürlü anlamıyorum. İnşaallah yaptıkları yanlıştan dönerler şeklinde konuştu.

ÖZELLEŞTİRMELERE TALİP

Kızıl Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kızıl, 19 ve 29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak İskenderun Limanı Özellleştirme Dairesinden şartname aldıklarını ve aynı zamanda Gaziantep ve Şanlıurfa Çimento fabrika ihalelerine şirket olarak tek başlarına gireceklerini ifade etti. TÜRKOİL MARKASIYLA 1000 YENİ İSTASYON Kızıl Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kızıl, Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kızıl?ın yoğun çalışma sonucu 'TÜRK' markasıyla Bakanlar Kurulundan karar çıkardığını ve ( TÜRKOİL ) olarak 2006 yılının başlarında 1000 akaryakıt istasyonu açmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 10:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?