5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Nakliyecilerden 'hükümeti uyarı' eylem

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 200 milyar liraya varan yetki belge ücreti ve 200 milyar liraya varan teminat mektuplarının talep edilmesi üzerine Gaziantepli nakliyeciler 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

GATEM Bölgesinde bulunan Nakliyeciler Odası önünde toplanan nakliyeciler ”Ekmeğimizle oynayanları affetmeyeceğiz, Ekmeklerimiz ve emeklerimiz kastedilmektedir” diye pankart açarak Ulaştarma Bakanı Binali Yıldırım’ı protesto etti.

Nakliyeciler Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, yaptığı konuşmasında: şunları söyledi: "Taşımacılık sektörünün temsilcileri olarak, ekmeklerimize ve emeklerimize kastedildiği için toplanmış bulunmaktayız. Emeğimize kasteden Ulaştırma Bakanlığı’dır Bu bakanlığın yayınladığı Karayolu Taşıma kanunu ve Yönetmeliğidir. Bu yönetmelik, sektörün bütün itirazlarına ve kamu yararı, kamu vicdanı ve ülkemizin gerçeklerine uygun değişiklik taleplerimize rağmen, Bakanlık tarafından 25 Şubat 2006 tarihinde zorla uygulamaya konulmak istenmektedir.

Sorunlarımıza hükümet tarafından çözüm getirilmez ve haklı taleplerimize kayıtsız kalınırsa, 25 Şubat 2006 tarihinde 450 binden fazla karayolu nakliye sektörü mensubu, devlet eliyle işsizleştirilmi olacaktır.”

Belli bir azınlığın daha fazla kazansın ve sektörün tekellerin eline bırakılacağını dile getiren Başkan Aydın Güler ”On binlerce küçük ve orta ölçekli işletmenin, yüz binlerce bireysel taşımacının itlaf edilmesine karşıyız. Hiçbir sektörden 200 milyarlara varan yetki belge ücreti ve 200 milyarlara varan teminat mektupları talep edilmektedir. Belge parası adı altında sürekli ve sistemli bir şekilde varlık vergisi ödemeye karşıyız. Anayasa ile güvence altına alınmış olan çalışma hakkımızın para ile satılmasına karşıyız” diye konuştu.

Eylem olaysız sona erdi.

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 00:29:54
Güncelleme :16 Şubat 2006 Perşembe 01:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?