3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Sanayiciye 100 milyon dolar kredi

HSBC Bank Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Sanayi Odası arasında imzalanan protokol ile Gaziantepli sanayicilere 100 milyon dolarlık kredi sağlanması kararlaştırıldı.

HSBC Bank Genel Müdürü Piraye Antika, Türkiye'nin çok heyecan verici bir dönemden geçtiğini belirterek, "Mükemmel bir büyüme ivmesi yakalamış durumda. Bu ivmeyi daha da ileriye götürücü motorları olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Gaziantep'in gelişimine katkıda bulunmak ve özellikle KOBİ'ler olmak üzere sanayicilerin rekabetçi gücünü artırmak amacıyla Sanayi Odası ile gerçekleştirilen işbirliği protokolü, HSBC Bank Genel Müdürü Piraye Antika ve Nejat Koçer tarafından törenle imzalandı.

HSBC Bank Genel Müdürü Antika, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok heyecan verici bir dönemden geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Mükemmel bir büyüme ivmesi yakalamış durumda. Bunun sonucunda hepimiz ekonomik oyuncular olarak, bu ivmenin bir parçası, bu ivmeyi daha da ileriye götürücü, destek verici motorları olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Gaziantep'in Türkiye tarihinde çok onurlu bir role sahip olduğunu ifade eden Antika, "Ekonomik ilerlemesinde de artık Anadolu kalıplarının dışına çıkarak gerçek bir (Türkiye kaplanı) konumunda. Bizim için çok önemli bir il" dedi.

Piraye Antika, Türkiye'nin büyümesi ve ekonomik iyileşmesi kapsamında, daha çok büyük sanayi işletmelerine odaklı olan kurumsal bankacılık hizmetlerini küçük ve orta ölçekli firmalarla da genişletmek üzere yola çıktıklarını vurguladı.

HSBC'nin uluslararası alandaki birikimlerini ve Türk finans hayatındaki rolünü, Gaziantep'in rekabet gücüne katkıda bulunmak için paylaşacaklarını dile getiren Antika, GSO ile işbirliğinin, şehrin gelişimine ve dünya ile rekabet edebilmesine katkı göstereceklerinin taahhüdü olduğunu söyledi.

Antika, döviz kuruna ilişkin bir soru üzerine, kurda stabilite beklediklerini belirterek, "HSBC olarak çok büyük bir oynaklık beklemiyoruz" dedi. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer de, HSBC Bank'ın ekonomide söz sahibi, güvenilir ve bugüne kadar yaptığı büyük projelerle sanayide üretimi ve istihdamı destekleyen anlayışa sahip olduğunu belirtti.

Koçer, "Bankacılık sektöründe özellikle son 3-4 yıl içinde geçirdiği değişimi ve bu değişimin içinde üretim ve istidama yönelik verilen destekleri taktir etmemek mümkün değil. Mali kesimin geçirdiği bu değişimin, Türkiye'de üretime, istihdama ve refaha yansıması günü geldi" diye konuştu.

Düşük enflasyon ve AB müzakereleri döneminde vadelerin uzadığını, iş yapabilirliğin, geleceğe doğru daha istikrarlı bakışın ortaya çıktığını kaydeden Koçer, Gaziantep'in bütün krizlerde kendini kanıtladığını, Anadolu sanayileşmesinde model ve marka kent haline geldiğini vurguladı.

Verilen bilgiye göre, HSBC Bank, Türkiye çapında sanayi odaları ile imzalayacağı protokollerin ilki olan GSO protokolü kapsamında, Gaziantepli sanayicilere 100 milyon dolarlık kaynak sağlayacak. Protokol kapsamında, GSO üyeleri nakit, gayrinakit krediler, nakit yönetimi ürünleri ve uzman danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Vade boyunca sabit faiz oranı uygulaması ile firmaların nakit akışlarını yönetmelerini de kolaylaştırılacak ticari finansman kredilerinde, aylık basit faiz oranı 36 aya kadar olan vadelerde yüzde 1.60 olarak belirlendi.

Davut Uçar - Kenethaber/ Gaziantep
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 22:37:02
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 07:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?