5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Sanko'dan enerjiye yatırım

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 1 milyar dolarlık enerji yatırımı yapacaklarını bildirdi.

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarının artmasıyla dünyanın yeni enerji yatırımlarına yöneldiğini belirterek, bu tür yatırımların petrol fiyatlarının yükselmesiyle birlikte kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Sanko Holding olarak 800 milyon ile 1 milyar dolarlık enerji yatırımı yapmayı planladıklarını kaydeden Konukoğlu, "Bu nedenle Türkiye'de 5-6 ilde çalışma başlattık. Rize ve Tokat illerinin de bulunduğu 5-6 ilde baraj ve Hes tipi yatırımlar yapacağız. Araştırmasını sürdürdüğümüz yatırımlar için ÇED raporlarını bekliyoruz. ÇED raporlarını aldığımız an, yatırım için düğmeye basacağız" dedi.

Konukoğlu, Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin enerji tüketiminin 130-140 megawat, tüm Gaziantep'in ise OSB dahil 200 megawat , Sanko'nun ise kuracağı enerji santrallerinin üretim kapasitesinin 800 megawat olduğuna dikkat çekerek, enerji yatırımlarının ne kadar büyük olduğunu ortaya çıkabileceğini kaydetti.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, hükümetin Sinop'ta kurmak istediği nükleer santral için geç bile kalındığını ifade ederek, "Nükleer santraller sadece fakir, geri kalmış ve kalkınmakta olan ülkelerde yok. Fransa, Almanya, ABD, Hollanda'da nükleer santral var. Bize gelince 'yok sen kuramazsın' diyorlar. Peki, 'sizde var bizde niye yok' dediğimizde. O zaman çevrecileri örgütleyip, karşı çıkmalarını sağlıyorlar. Akkuyu'da bu olaylar oldu. Bunu tamamen Türkiye'nin güçlenmesini ve kalkınmasını istemeyen bazı eller yapıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 14:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?