4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Suriyeli işadamları Antep'e geliyor

Suriye'den 20 kişilik bir işadamı heyeti, ticari ilişkileri geliştirmek ve ortak yatırım görüşmelerinde bulunmak amacıyla yarın Gaziantep'e gelecek. Rakka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Hamidi başkanlığındaki heyet, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret ederek, işadamlarıyla görüşecek. Tekstil, gıda, inşaat, elektrik, tesisat, besicilik sektörleri başta olmak üzere çeşitli sektörlerden Suriyeli işadamlarının bulunduğu heyet daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisleri gezecek.

GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, açıklamada, Rakka'nın, Suriye'nin doğusunda sanayileşen ve gelişen önemli bir kent olduğunu ifade ederek, Rakkalı işadamlarının Gaziantep'le ticari ilişkileri daha ileri düzeyi götürmeyi istediğini söyledi.

20 kişilik heyette bürokratların da bulunacağını belirten Ölçal, Rakkalı işadamlarının GTO'yu ziyaret ederek Gaziantepli işadamlarıyla ikili görüşmeler yapacağını, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'ni gezeceklerini belirtti. Ölçal, ''Amacımız, Gaziantep'in özellikle başta komşular olmak üzere dış alemde ilişkilerini güçlendimek. Üyelerimizin ikinci ve üçüncü pazarlara karşılıklı işbirlikleri ile yani ortaklıklarla girmesine, müşterek yatırımlar yapmasına olanak hazırlamak'' diye konuştu.

Suriye ile ilişkilerde GTO'nun oldukça önemli misyonu olduğunu, Halep Ticaret Odası ile kardeşlik anlaşması yaptıklarını kaydeden Mesut Ölçal, Suriye'den sık sık heyetler geldiğine dikkati çekti. Ölçal, Rakka'dan gelecek heyet ile ilk etapta tekstil, gıda, inşaat, bankacılık, tarım gibi konularda ön görüşme yapacaklarını belirterek, şunları anlattı: ''Rakka, Suriye'nin doğusunda sanayileşen ve gelişen önemli bir kent. Yapılacak işbirliğinin Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilere büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Gaziantep ile Suriye arasında büyük bir gelişme var. Özellikle Suriye'nin Gaziantep'te Konsolosluk açması, ticari ve ekonomik ilişkilere büyük bir ivme kazandırdı. Ticari ilişkileri geliştirme konusunda herkes üzerine düşen çabayı sarf ediyor.'' Suriyeli işadamlarının Türkiye'de yatırımları bulunduğunu, iki ülke işadamlarının Ortadoğu'da ortaklaşa yatırımlar yaptığını belirten Ölçal, ''Suriyeli işadamları ile Türk işadamları arasında, başta Arap ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere, üçüncü ülkelerde ortak işbirliği ve yatırım görüşmeleri sürüyor. Bunlar, Türkiye'nin çevre ve komşu ülkelerle ticaretini geliştirmesi için önemli adımlar'' diye konuştu

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 10:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?