5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tekstik dışı sektörlere yatırım

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Sanko Holding olarak yatırımları tekstil dışındaki sektörlere kaydırdıklarını söyledi.

Konukoğlu, 1996 yılında yaptığı bir konuşmada, 2003 yılından sonra Türk tekstilinde gerileme olacağını söylediğini hatırlatarak, "Bu gerçekleşti. Halihazırda tekstil sektöründeki firmaların yüzde 30-35'i gidecektir. Ancak yüzde 60-65'i kalacak. Sanko Holding olarak artık yavaş yavaş yatırımlarımızı başka sektörlere kaydırıyoruz. Sanko, tekstil dışındaki yatırımlarla da tanınacak hale gelecek. AUER'i alarak ilk adımı attık. Bu alanda 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Yatırım planımızda Gaziantep de bulunuyor" dedi.

İhracatta yaşanan tarihi artışlara rağmen kontrolsüz ithalatın Türk sanayisini öldürdüğüne işaret eden Konukoğlu, "Bugün cikletten, içimize giydiğimiz fanilaya kadar ithal eder duruma geldik. Bu ihracat rakamlarına rağmen aşırı ithalatın olması çok yazık. İthalat böyle devam ettiği takdirde Türkiye sanayisi ölür" diye konuştu.

Sanko Holding'in Gaziantep'teki tekstil fabrikalarını Özbekistan ve Mısır'a taşıyacağı iddialarına da açıklık getiren Konukoğlu, "Henüz öyle bir şey yok. Etüd yapıyoruz. İmkanım olursa, giderim. Eğer o makineler burada çalışmayacak ve çürümeye terk edilecekse, yazık değil mi? Gider orada çalıştırırım. Sonuçta o makineler birer milli servet. Dediğim gibi, henüz böyle bir planımız yok. Etüd ediyoruz. Belki birkaç sene sonra böyle bir şey yapabiliriz" şeklinde konuştu.

128 milyon dolar teklif verdikleri Gaziantep Çimento'nun, ikinci ihalede 93 milyon 250 bin dolara Limak Kurtalan Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılması konusunda yorum yapmaktan kaçınan Konukoğlu, şunları söyledi:

"Ben tarafım. Bunun kararını kamuoyu verecek. Ben dersem yanlış olur. Gaziantep Çimento'yu bize vermediler ve biz kalktık, Kahramanmaraş'ta 250 milyon dolarlık çimento fabrikası kuruyoruz. Herkes istediği yerde istediği fabrikayı kurabilir. Herhangi bir yasal engel yok. 'Haksız rekabet oluşur' diye yüksek fiyat verdiğimiz ihale iptal ediliyor, biz kalkıp Kahramanmaraş'ta fabrika kuruyoruz. Bunun yorumunu ben yapmayacağım."

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 15:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?