3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

'Tekstilin 15 yılı var'

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, tekstil sektörünün batmadığını, ancak 15 yıl sonrasının karanlık olduğunu söyledi.

Konukoğlu, tekstil sektöründe sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Herkes tekstilin batıp, bittiğini düşünüyor ama Türkiye'de tekstil batıp bitmesi daha 15 sene alır. 15 sene daha gider ama ondan sonrasını da ben de göremiyorum.

Bunu 1994 yılında gördük ve tekstilin yavaş yavaş geriye gideceğini belirtmiştim. Alınan önlemlere rağmen plansız ve programsız arz-talep dengesi gözetilmeden yatırımlar yapıldı. Atıl kapasite oluştu" dedi.

Türkiye'nin genel gidişine baktığında her şeyin güzel gittiğini ifade belirten Konukoğlu, şunları kaydetti: "Her şey güzel gidiyor. Bu bir gerçek. Ancak bazı konularda sıkıntılar var. Türkiye'de herkes maliyetin altına indi. Bu da yetmezmiş gibi dolar aşağı indi. O zaman ihracaat çok gibi görünüyor ama herkes mum gibi eriyor.

Bunun ana nedenlerinden birisi Çin. Kotaların kalkmasından dolayı Çin bütün dünyada saldırıya geçti". Abdülkadir Konukoğlu, kara deliklerin biran önce kapatılmasını önererek, "Eğer o delikten yel geliyorsa, zamanla o delik büyür. Bir de Türkiye'de gözlemlediğim bir şey var. Çok düşünen, çok tahsilli veya iyi hesap eden bir iş yapamıyor. Niye böyle düşünüyorsun diye bana tepki gösteren olabilir, ancak akıllı düşününe kadar deli atlıyor.

Hakikaten ben bundan 15 sene önce ben daha ataktım. Çok yatırım yapardım. Belirli noktaya gelip de düşününce daha çok tehlike hissediyorum. Ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. Servetimizin yüzde 25'ini nakit olarak tutuyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 14:41:21
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 14:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYDIN DOĞAN IP: 85.100.180.xxx Tarih : 28.08.2005 21:02:45
ABDULKADİR BEY E SONUNA KADAR KATILIYORUM YORUMLARINDA SON DERECE BAŞARI VE İLERİ İYİ DÜŞÜNEN BİR KİŞİLİK.ÇİN E HAYIR KENDİSİNE BAŞARILAR HER ZAMAN