3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

ARI hareketi'nden AB sunumu

ARI Hareketi tarafından Avrupa Birliği'nin (AB) dünü, bugünü ve yarını konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Merkezi İstanbul'da bulunan ARI Hareketi, ülke genelinde başlattığı AB'nin dünü, bugünü ve yarını konulu sunumlarını sürdürüyor. Mardin Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen sunumu Aylin Alpagot ve Didem Şengöz yaptı. ARI Hareketi'nin temel amacının, temsili demokrasiden katılımcı demokrasiye geçiş sürecinde bilgi ürüterek, fikirsel değişimin sağlanması, yeni kurumsal mekanizmaların yerleşmesine Türkiye'de ve dünyada katkıda bulunmak ve toplum liderleri yetiştirmek olduğunu ifade eden Aylin Alpogot, ülkede yaşanan ekonomik, sosyal ve kültürel değişimin siyasette gerçekleştirilmesi gereği doğrultusunda "Yeni Toplumsal Anlayış" olarak adlandırılan felsefenin yerleştirilmesi, siyasetin sadece siyasi partilerde değil, sivil-siyasi oluşumlar, sivil toplum örgütleri, enstitü gibi kurumlarca üretilmesi ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi yönetim erki uygulaması için çalıştıklarını söyledi.

Yeni toplumsal anlayışı üç aşamada anlatan Alpagot, "Bu alanda amacımız, Türk gençliğine yeni bir gönüllülük anlayışını yerleştirmek ve katılımcı demokrasiye teşvik etmek, konu bazında enstitü anlayışını güçlendirmek ve bunu yerel bazda geliştirmek, sosyal ve siyasi alanlarda zihinsel ve yapısal değişimi teşvik etmek olarak hedefledik" dedi.

Konuşmacı Didem Şengöz ise, yeni toplumsal anlayışın temel ilkeleri üzerinde durdu. Hukuk devleti, saydamlık, hesap verme sorumluluğu, etik değerlerle insan hak ve sorumlulukları üzerinde duran Şengöz, gittikçe nüfusu yaşlanan AB'nin göçmen sorununa zorunlu olarak sıcak bakacağını, Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfusun, değerini bilerek şimdiden etik değerler üzerinde gençliğini yetiştirmesi gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 3 saat süren sunuma, Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Beşenk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve gençler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 18:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?