5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mardin logosunu arıyor

7 bin yıllık tarihi, mimari ve kültürel dokusuyla kültür ve inanç turizminin gözde mekanı Mardin için logo hazırlama yarışması yapılacak.
 
Mardin Valiliği tarafından düzenlenecek olan yarışma hakkında bilgi veren Vali Mehmet Kılıçlar, binlerce uygarlığın beşiği, farklı dinlerin ve kültürlerin mozaiği, ihtişamlı mimarisiyle bir açık hava müzesi olan Mardin'in özgün bir logoya sahip olmasını sağlamak için bir ödüllü yarışma hazırladıklarını söyledi. 

Son günlerde artış gösteren turist sayısıyla gündeme gelen Mardin için düzenlenen yarışmanın seçici kurul ve seçici kurulun birinci dereceden yakınları dışında herkese açık olduğunu açıklayan Vali Kılıçlar, her katılımcının en fazla 3 adet çalışma ve rumuzla katılabileceğini aktardı. Logoların, A4 boyutundaki kağıt üzerinde uzun kenarı 14 santimetreyi geçmeyecek şekilde renkli ve siyah-beyaz olarak ayrı ayrı hazırlanması gerektiğini anlatan Vali Kılıçlar, logoda yer alan obje veya nesnelerin ne için konulduğu, varsa tarihi gerekçeleriyle yazılı olarak izah edilmesi gerektiğini kaydetti. 

Logonun çok çeşitli amaçlar için kullanılacağı göz önünde bulundurularak basıma uygun nitelikte hazırlanması, büyültülüp küçültüldüğünde bozulmaması gerektiğine vurgu yapan Kılıçlar, yarışma için oluşturulan seçici kurulda, "Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Marev Başkanı Fehmi Tahincioğlu, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasip Pektaş, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tevfik Fikret Uçar, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. N. Kemal Sarıkavak, Ressam İsmet Yedikardeş, Avukat Ressam Semra Eldem, Mimar Şeyhmus Dinçel" isimlerinin yer aldığını açıkladı.
 
Yarışmada birinci gelen esere 10 bin YTL, ikinciye 5 bin YTL, üçüncüye ise 3 bin YTL ödül verileceği belirtilirken, çalışmaların zarar görmeyecek şekilde paketlenerek postayla veya elden 30 Mart 2007 saat 17.00'ye kadar "Logo Yarışması Mardin Valiliği Yenişehir Mardin" adresine ulaştırılması gerektiği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 14:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan IRMAK IP: 88.254.51.xxx Tarih : 11.02.2007 01:59:30
Geç kalınmış bir çalışma ama şuan yapılması bile çok önemli iyi fikir,iyi juri üyeleri Şimdiden bu yarışmaya katılacak olan herkese başarılar diliyorum