7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kitap okuma kampanyası

Kampanya süresince il genelinde özellikle kırsal kesimde bulunan vatandaşlara kitap okumayı sevdirmek için gezici kütüphaneleri çoğaltarak,vatandaşlarımızı kitap okumaya yönelik teşviklerde bulunulması benimsenirken; kitap fuarları köy komiteleri,iş adamlarımızın kitap bağışında bulunmaları,Internet ve kahvehanelerde kitap ve gazete bulundurma zorunluluğu konusunda çeşitli çalışmaların başlatıldığı kampanyada sadece öğrencilere yönelik değil ailelere de yönelik olacaktır.

Mardin Valiliği Dara toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar Belediye Başkanı Metin Pamukçu,İl Jandarma Komutanı Alaattin katı,Emniyet Müdürü İsmet Taşhan,Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kadri Balcı,Mardin Müftüsü Mehmet Kızıl kaya ve Milli Eğitim Şube Müdürü Turan Ateş İle Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri katıldı.

Başkan pamukçu yaptığı açıklamada” Mutlaka her aile bireyine ayda bir kitap okuma alışkanlığını kazandırmamız gerektiğini belirterek. 2004 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren Mardin belediyesi bünyesinde açtığımız kütüphane ile gerek üniversiteye hazırlanan öğrenci ve vatandaşlarımıza yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Belediyenin en önemli projesi özellikle 2005 yılında başlattığımız ‘Kardeşini Seç Kampanyası ‘ büyük ses getirdiğini ifade eden Pamukçu’ Kampanya kapsamında 3 bin öğrenci Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından kampanyaya katılarak, kendilerine Mardin’de kardeş seçtiler. Şu anda Internet üzerinden birbirleri ile irtibat kurup birbirlerine yardımcı olmaktadırlar. Böylece doğu batı kucaklaşması sergilenmektedir. Ayrıca başlattığımız kitap bağışı kampanyasında yaklaşık 13 bin adet kitap toplandığını vurgulayan Pamukçu’ Topladığımız kitapları Mardin ve ilçelerinde bulunan okullara dağıttık. Kitap okuma kampanyasını yaygınlaştırmak için belediyenin üzerine ne düşerse yapmaya hazırız.’dedi.

mardin belediyesi
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 14:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman daldal IP: 212.175.112.xxx Tarih : 27.09.2008 12:32:39

çok güzel olmuş. boyabata gezici kütüphanenin gelmesini istiyoruz...