5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Mardin Havaalanı'nda uçakta ve havaalanı içerisinde çıkması muhtemel bir yangına önlem olarak yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Mardin Havalimanı apronunda gerçekleştirilen tatbikatta temsili olarak, yangında yaralananların kurtarılarak ambulansla hastanelere sevki canlandırılırken, havaalanından alevler ve yoğun duman bulutu yükseldi. Tatbikatta yangına müdahale 5 dakika sürerken, yangına müdahale etmek üzere Mardin ve çevre ilçelerden çağrılan itfaiye ekipleri ve yardımcı kuvvetler 20 dakika içerisinde olay yerine intikal ettiler. Uçak pistinin yanında bulunan arazide gerçekleştirilen ve gerçek yakıtın kullanıldığı tatbikatta, itfaiye ekipleri önce kimyasal madde kullanarak alevlerin hava ile olan temasını kesti, ardından soğutma çalışmaları yaparak yangını tamamen söndürdü.

Bu arada yangını söndürmeye çalışan itfaiye araçlarından birinin arızalanması kısa süreli paniğin yaşanmasına sebep oldu. Tatbikat sonunda Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süer itfaiye aracındaki görevlilerle görüşerek tatbikatın amacının da yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 18:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?