3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Askeri hareketlilik sürüyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonlar kara ve hava destekli devam ediyor.

Mardin-Şırnak-Batman-Hakkari dörtgenindeki Bagok ve Gabbar Dağları'na, Kırklareli'nden gelen 65. Piyade Tugayı'na bağlı birlikler konuşlandırılıyor. Mardin Bagok, Cehennem Deresi, Şırnak Cudi Dağı'nda yuvalanan teröristlerin temizlenmesi için 2 haftadır devam eden operasyonlar sonucu terör örgütü militanları zor durumda kaldı. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızan ve dağlık bölgede barınmaya çalışan teröristlerin havaların düzelmesiyle birlikte eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan güvenlik güçlerinin, operasyonları sıklaştırdığı belirtildi.

Son 1 hafta içerisinde günde ortalama 5 askeri kargo uçağının Mardin Havaalanı'na inip kalktığı ve mühimmat getirdiği öğrenildi. Askeri uçakların havaalanına iniş yaptığı sıralarda özel güvenlik tedbirleri alındığı ve sevkiyatın gece saatlerinde otobüslerle devam ettiği bildirildi. Nusaybin İpek Yolu ile yapılan askeri sevkiyatın 3 gündür aralıksız devam ettiği öğrenildi. Askeri araç, mühimmat konteynır ve tankların da bulunduğu 50'ye yakın TIR'ın bölgeye sevk edildiği gözlendi.

Terör örgütünün Mart ayında eylemlerini arttırmasıyla Hakkari, Batman, Diyarbakır ve Şırnak'ta güvenlik güçlerine yapılan saldırılar sonucu sevkiyatın daha da hızlandırıldığını belirten askeri kaynaklar, önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir operasyonun başlatılacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 19:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?