3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Avukat Çetin'den karikatürlere tepki

Mardin Barosu yönetim kurulu üyesi Avukat Mehmet Çetin Midyat Star FM’e konuk oldu ve Hz. Muhammed’in karikatürlerini yayınlayan Avrupa basınını eleştirerek, Midyatlıların sessiz kalmayıp gereken tepkiyi göstermesi gerektiği bildirdi.

Radyo Müdürü Habib Gözen ve Star Fm Genel Yayın Yönetmeni Abdulhakim Yıldız’ın canlı yayın konuğu olan Avukat Mehmet Çetin, karikatürleri yayınlayan Avrupa’daki mecmuaları eleştirerek, bunlar ifade özgürlüğü adı altında yayınlıyorlar halbuki bunun hiçbir hukuksal boyutu yok. Dine karşı yapılan hiçbir bir saldırıya izin verilmemiş ve bunlar ifade özgürlüğü sayılmamıştır diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Mardin ve Midyat’ta yıllarca Süryani’si, Yezidi’si, Müslüman’ı yüzyıllarca barış içindi kardeşçe yaşamış ve hiçbir zaman bir birlerinin dinlerine karşı bir saygısızlıkları olmamıştır. Bayramlarda, taziyelerde ve düğünlerde hep iç içe olmuşlar sevinç ve kederi bir arada yaşamışlar. Hz. Muhammed’e yapılan bu çirkin hareketi eleştirmek için tüm Türkiye ve Midyatlıların tepki göstermesi gerekmektedir. Midyat’ta sessiz bir sesin çoğunluğu var bunların vakit kaybetmeden bir protesto yapması gerekiyor. Özellikle de Süryani toplumunun bu hareketi kınayıcı açıklamalar yapmalarını bekliyoruz. Dine karşı hakaret içiren bu tür karikatürler hiç kimseye fayda getirmemiş aksine kin ve nefreti doğurmuştur” diye konuştu.

Canlı yayına telefonla bağlanan Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi başkanı Mehmet Yıldız, Midyatlılar olarak bir araya gelip ortak bir basın açıklaması yapmayı düşünüyoruz. Süryani Cemaati Metropolitini de bu protestoya davet edeceğiz, umarım kendiside buna destek verir” dedi.
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2006 Cumartesi 09:35:14
Güncelleme :5 Şubat 2006 Pazar 16:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?