4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bıçakçı'dan Koçaklar'a ziyaret

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir dizi incelemede bulunmak üzere Şanlıurfa'dan sonra Mardin'e gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı, Vali Temel Koçaklar'ı makamında ziyaret etti.

Vali Koçaklar, makamında kabul ettiği TFF Başkanı Levent Bıçakçı ve yönetim kurulu üyelerine kentin özellikle tarihi ve mimari mekanları hakkında bilgi verdi. Koçaklar, inanç ve kültür turizmi açısından kentin ufkunun açıldığını, federasyonun bölgeye tesis kazandırması durumunda bölgeye olan ilgi ve alakanın daha da iyi bir açılım sağlayacağını söyledi.

TFF Başkanı Bıçakcı, Vali Koçaklar'a federasyonu simgeleyen bir maket ve milli takımın 47 numaralı "Temel Koçaklar" yazılı formasını hediye etti. Vali Koçaklar da, ziyaret nedeniyle Bıçakcı ve beraberindeki heyete gümüş işlemeli rozet ve Mardin'i tanıtan kitap verdi.

Valilik olarak Mardin'de yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Koçaklar, Dargeçit'te Özel İdare olarak yaptıkları futbol sahasına Beşiktaş-Rizespor maçında öldürülen 16 yaşındaki Cihat Aktaş'ın ismini vereceklerini söyledi. Ziyaretin ardından Mardin Dara Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Mardin ile ilgili sinevizyon gösterisini heyetin yanı sıra Mardinspor Başkanı Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez de izledi. Bölünmez, özellikle Mardin'in, Mardinspor yönü ile tanıtılması için hedeflerinin bu yıl Turkcell Süper Ligi olduğunun altını çizerek, Bıçakcı'dan maddi ve manevi destek talep etti.

Valilik çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Bıçakcı, bölgedeki terör ve işsizlik olaylarına dikkat çekerek, futbol federasyonu olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde daha çok tesis ve sportif alanın yatırımına yönelerek bu yöndeki sorunu çözümlemeyi amaçladıklarını söyledi. Bıçakcı, "Federasyon olarak her türlü sporun altyapısını teşvik edici olayda varız ve her türlü maddi desteği vermeye hazırız" dedi.

Mardin'in tarihi ve kültürel mekanlarını beraberindeki heyetle birlikte gezen Bıçakcı, daha sonra Yeşilli İlçesi'nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan çim sahayı açtı. Açılışta konuşan Bıçakcı, spora destek amacıyla federasyon tarafından Mardin'deki bütün yatılı ilköğretim bölge okullarına (YİBO) çim saha yaptırılacağını söyledi. Bıçakcı, Mardinspor Kulübü'nü ziyaret ettikten sonra karayolu ile Diyarbakır'a hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 10:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?