3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çöpler toplanmıyor

Mardin'de son 15 gündür etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları yüzünden toplanamayan çöpler, insan sağlığını tehdit etmeye başladı.

Mardin'de, kötü hava şartlarıyla birlikte yolların buzlanması nedeniyle çöp toplama işinin aksaması yüzünden, tarihi evlerin altından geçen yayalara ait tüneller adeta çöplük yuvası haline geldi. Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Metin Pamukçu, buzlanma nedeniyle çöplerin toplanamadığını, bunun için de öncelikle caddelerdeki karın temizlenmeye ve buzların kırılmaya çalışıldığını söyledi. Özellikle tarihi sit alanında ara sokakların merdivenli olması ve buzlanması nedeniyle çöp toplama işinin aksadığını belirten Pamukçu, "Ara sokakların açılmasının ardından biriken çöpleri birkaç güne kadar temizleyeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın hoşgörülü olmasını bekliyoruz. Yine de vatandaşlarımızdan elimizde olmayan nedenlerle biriken ve rahatsızlık veren çöpler için özür diliyoruz" dedi.

Tünellerin ortaya koyduğu çirkin görüntünün kente yakışmadığını söyleyen Abdulkadir Mirzaoğlu adlı vatandaş ise, tünellerin çöplük merkezi değil birer tarihi ve mimari abide olduğunu dile getirdi. Belediyeden tek isteklerinin bu tür yerlerin temiz tutulması olduğunu anlatan Mirzaoğlu, "Hizmetin çok fazlası Yenişehir'e yayıldı. Tarihi kentte kar dahi artık eskisi gibi zamanında toplanıp atılmıyor. Bu da burada yaşayan insanların sağlığını tehdit ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin sık uğrak yerlerinden biri olan yaya tünellerinin bu görüntüsü hiç hoş değil. Buradaki çöp yığınlarının bir an önce toplanmasını umut ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 16:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?