4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Eğitim Sen'lilerden eylem

Ankara 2. İş Mahkemesi tarafından Eğitim-Sen'in kapatılmasının reddedilmesine destek vermek isteyen KESK'e bağlı bir grup, Mardin Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

100 kişilik grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mardin Şube Sekreteri Mehmet Salih Tellioğlu, Ankara 2. İş Mahkemesi'nin, tüzüğünden ana dilde eğitimi çıkaran Eğitim Sen'in kapatılmasına yer olmadığı yönündeki kararının, demokrasinin geleceği açısından umut verici olduğunu öne sürdü.

Tellioğlu, toplumun örgütlü olduğu bir ülkede hukuksuzluk ve adaletsizlik yaşanmayacağını ifade etti. Salih Tellioğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Eğitim-Sen, Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda eğitim emekçilerinin verdiği güçlü mücadelesine devam edecektir. Uzunca bir süredir hem Türkiye'nin hem de eğitim ve bilim emekçilerinin gündemini işgal eden bu dava, ülkemizde düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğünün geldiği aşamayı göstermesi açısından önemli bir deneyim olmuştur.

Sendikamıza açılan dava süresince ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda sendika, demokratik kitle örgütü temsilcileri, Türkiye'nin demokratikleşmesi için sendikamıza destek vermiştir. Bugün meclise düşen görev, başta demokratik, özgürlükçü bir anayasa olmak üzere, çalışma yaşamına ilişkin yasaların demokratikleştirilmesi, düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için gerekli düzenlemeleri yapmak olmalıdır.

Ankara 2. İş Mahkemesi'nden bugün çıkan sonuç, Türkiye'nin çağdaş, medeni toplumlar düzeyine ulaşmadaki inat ve ısrarını, ciddi eksikliklere rağmen tamamen yitirmediğini göstermiştir" dedi.
Grup, açıklamadan sonra olaysız dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 21:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?