3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Eri'den demiryolu müjdesi

Mardin Milletvekili ve AKP Dış İşleri Komisyon üyesi Nihat Eri, Devlet Demir Yolları'nın (DDY) ıslah çalışmalarına start verildiğini söyledi.

Mardin Milletvekili Nihat Eri, 22 Nisan 2006'da Şenyurt, Kızıltepe ve Nusaybin İlçeleri arsındaki demiryolu ıslah çalışmalarına, Mardin - Mazıdağı arası demir yolu ile bağlanacağının müjdesini verdi. Milletvekili Eri, Midyat İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, 90 yıldan beri ilgilenilmeyen demiryollarının günün ihtiyacına göre düzenlenerek atıl durumdan ıslah edilip kullanılır durumuna getirileceğini belirtti. Eri, "Cumhuriyet tarihinden beri ıslah edilmeyen demir yolları çalışmaları, AKP hükümetinin iş başına gelmesiyle hız kazandı. 90 yıldan beri el atılmayan ve adeta kaderine terk edilen demiryolları, günün ihtiyacına göre düzenlenerek yeniden işler hale getirilecek" dedi.

İlk etapta, Şenyurt, Kızıltepe ve Nusaybin demiryollarının 22 Nisan tarihinde ıslah çalışmalarına başlanacağını ifade eden Eri, "Şenyurt-Nusaybin-Narlı-Karkamış arasındaki 300 kilometrelik demir yolu ıslah edilecek. Buna mukabil, Mardin - Mazıdağı arasındaki 41 kilometrelik demiryolunun bitirilmesine çalışılacak. Bunların projeleri ve kaynakları hazır vaziyette programa alındı. Önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak" dedi. Eri, Mazıdağı fosfatlarının işlevlerini hızlandırarak, yapılacak olan demiryolu ağı ile nakil sorununun ortadan kalkacağının altını çizdi.

Demir yolarının, yapılacak yeni ıslah çalışmalarıyla atıl durumdan işlevsel ve tercih edilir duruma gelecek olması, bölge ekonomisini canlandıracak. Irak ve Suriye başta olmak üzere, Ortadoğu ülkelerine eskiden olduğu gibi demiryollarının ıslahı ile ulaşım ağı sağlanacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 14:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?