3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Gösteri 1 gün geçikecek

Mardin Belediyesi tarafından kente ilk defa getirtilen Avrasya Sirki, biletlerinin çalınması yüzünden 1 gün gecikmeyle açılışını yapacak. Mardin Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında Mardin'e getirtilen Uluslararası Avrasya Sirki, bugünden itibaren perdelerini 1 gün gecikmeli olarak açacak. Kamyonları, karavanları ve farklı milliyetlerden 65 kişilik kadrosuyla gezici bir aile sirki olan Avrasya Sirki, dünya standartlarına sahip Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olma özelliğini taşıyor. Sirkte; uçan trapezciler, palyaçolar, akrobasi ve denge gösterileri, cambazlar, lastik kızlar, yüksek hava gösterileri, 80 kiloluk dev piton yılanları, eğitimli hayvanlar ve çok eğlenceli şovlar yer alıyor. 

Dünya standartlarında, Türkiye'nin ilk sirkini kurmanın çok zor olduğunu belirten Türkiye Sirk ve Gösteri Sanatları Derneği Başkanı ve Avrasya Sirki'nin kurucusu Servet Yalçın, "Çalışmalarımıza başladığımızdan bu yana maddi manevi desteğini bizden esirgemeyen Uluslararası Sirk Federasyonu'na, Kültür Bakanlığı'na ve Avrasya Sirkini Siirt'e davet ederek bir ilki gerçekleştiren Belediye Başkanımız Sayın Metin Pamukçu'ya teşekkürlerimizi iletiyor, tüm Mardinliler'i, Avrasya Sirki'nin gösterilerine bekliyoruz" dedi. 

Servet Yalçın Mardin'de giriş biletlerinin çalınmasın dolayı gösterilerini bir gün gecikmeyle başlayacağını söyleyen Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise Mardinliler'e hoş bir vakit geçirmek için kente davet ettikleri sirkte tatsız bir olayla karşılaştıkları için üzgün olduğunu ve yeni biletlerin dün basıma verildiğini, bugün açılışı yapılacağını ifade etti. 

Bu arada, dün gündüz saatlerinde çalınan 10 bin YTL değerindeki giriş biletleriyle birlikte sirkte görevlilere ait 2 adet cep telefonu ve 150 YTL kaybolduğu öğrenildi. Olay hakkında soruşturma açan polis aralarında Belediye Kültür Müdürü Mehmet Baran olmak üzere, çok sayıda vatandaşın ifadesine başvurduğu bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 14:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?