3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İki din birarada

Mardin Valiliği'nin gerçekleştirdiği Kurban Bayramı kutlamalarına Hıristiyan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Süryaniler de katıldı.

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma törenine Vali Temel Koçaklar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Kır, AK Parti Mardin Milletvekilleri Beşir Hamidi, Nihat Eri ve Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez, Anavatan Partisi Genel Sekreteri ve Mardin Milletvekili Muharrem Doğan, CHP Milletvekili Mahmut Duyan, Deyruz-Zafaran Manastırı Metropoliti Nuri Salibe Özmen, daire amirleri ve Süryani cemaatine mensup vatandaşlar katıldı. Vali Koçaklar, bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, Süryaniler'in Müslümanlar'ın bayramını kutlamasının Mardin'de yüzyıllardan beri devam eden hoşgörü ve kardeşlik ortamından kaynaklandığını ifade etti.

Vali Koçaklar, "Birlik ve beraberliğin önem kazandığı bugünlerde, Mardin'deki Süryani vatandaşların ortak kültürü paylaşmada gösterdiği katkının önemli rolü vardır. Bayramlar, Mardin'de ortak değerleri paylaşarak yaşayan insanlarımızın hoşgörü ve kardeşliğini pekiştirmektedir" dedi.

Bayramlaşma törenine katılan Mardin Müftü Vekili Zeynel Aslan ile Süryani Metropoliti Salibe Özmen, bayramların dostluk, barış ve hoşgörünün zirveye çıktığı günler olduğunu belirterek, birbirlerinin bayramlarını kutladı. Süryani Metropolit Özmen, "Biz insanlar onun sevgisinde birleşirsek, Rab aramızda olacak. Çünkü O, sevgidir. Bayramlar, bu sevginin sorumluluğunu ve duyarlıklarını yaşamak ve yaşatmak için kutlanıyor. İnsan sevgisinin enerjisini etrafa yayan bayramlar, insanların kendilerini bütünün ayrılmaz bir parçası olarak hissetmesini sağlamayı, başkalarını da kendileri gibi kabul etme bilincini içselleşmeyi amaçlayan müstesna günlerdir. Bugünlerin bereketlerinden ve faydalarından nasiplenmek için dikkatlerin ruhani duygulara yönelmesi gerekiyor. Bu duygularla Mardinli Müslüman kardeşlerimizin ve İslam dünyasının mübarek Kurban Bayramı'nı şahsım ve cemaatım adına kutluyor, sevgi ve akıl gücünden beslenen bir sosyal yapılanma içinde daha müreffeh yarınlar dileğiyle ülkemizin yöneticilerine ve kamuoyuna Yüce Allah'tan destek ve başarılar niyaz ediyorum" diye konuştu.

Vali Koçaklar, törene katılanlarla önce bayramlaştı, daha sonra ise vedalaştı. Ankara'dan gelerek bayram törenine katılan Mardin Milletvekilleri, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Çeşitli ikramların yapıldığı kutlamanın ardından Huzurevi, Sakatlar Derneği, Orduevi, Jandarma Komutanlığı, Mardinspor ve yetiştirme yurdu ziyaret edildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 16:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?