3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İlk iftar yemeği başkandan

Mardin Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında ilk yemeği, Belediye Başkanı Metin Pamukçu verdi.
Ramazan ayının ilk iftarında 2 bin 500 kişiye iftar yemeği veren Belediye Başkanı Metin Pamukçu, bu Ramazan ayında bütün hayırsever vatandaşları iftar yemeği vermeye davet ettiğini söyledi. Eski hükümet konağı bahçesinde açılan iftar çadırına gelen Vali Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Emniyet Müdürü İsmet Taşan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertük, Telekom Müdürü Abdullah Cinaz, İl Müftüsü Celal Yıldız, fakir vatandaşlarla birlikte aynı masada iftarlarını açtı. İkinci kez Mardin'de açılan iftar çadırı büyük ilgi gördü. 2 bin kişinin aynı anda iftar yaptığı çadırda, ayrıca fakir ailelerin evlerine de yemek servisi yapıldı.

Mardin'de iftarını açacak durumu olmayan insanlara bir nebze yardımları dokunduğu için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Pamukçu, "Günde üç çeşit yemek pişirilecek olan iftar çadırından, Mardin'de bulunan 23 mahalledeki fakir ve muhtaç ailelere de servis aracılığıyla yemek gönderiyoruz. Ayrıca, iftar zamanında belediyemize ait otobüs ücretsiz olarak çadıra vatandaşları taşıyor. Fakirlere yönelik verdiğimiz yemek fişleri ile düzenli olarak gelen vatandaşlara da yemek dağıtıyoruz. Bu Ramazan ayında bütün hayırsever vatandaşları iftar vermeye davet ediyorum" dedi.
İftar çadırında okunan duadan sonra iftar yemeği yendi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 18:45:33
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 12:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykut özdemir IP: 85.97.167.xxx Tarih : 8.10.2005 19:24:30
Yerinden yönetim kuruluşlarının halka sosyal dayanışma altında bu ve bunun gibi yaptıklarını kutluyorum.çünkü bu faliyetler madi açından pek yara sağlayacağını tahmin etmiyorum fakat bu tür organizyonlar hem yerinden yönetim kurululuşların gelişmesini ve hem de toplumun dayanışmasını ortaya çıkarır bu tür faliyetlerin sürmesi dileğiyle