3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Irak'a giden kamyonların yaş sınırı düşürüldü

Ulaştırma Bakanlığı'ndan önceki gün yayınlanan genelgeyle Irak'a yük taşımacılığı yapmakta olan kamyonlara yeni düzenlemelerin getirildiği açıklandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım imzasıyla "Irak'a Yönelik Uluslararası Eşya Taşımacılığı" başlığıyla yayınlanan genelgede, C2 belgesine sahip olma koşuluyla 1985 model ve üstü kamyonlara 31.12.2006 tarihine kadar geçerli olmak üzere Irak'a giriş-çıkış izninin verildiği belirtildi. C2 belgesi sahiplerinin aynı zamanda yurtiçi nakliyeciliği de yapabilecekleri, belge sahiplerinin taşıt belgelerini Irak'a yönelik taşımalarda kullanmak üzere sözleşmeli olarak kaydedebilecekleri ifade edilen genelgede, daha önce bir öz mala karşılık iki sözleşmeli taşıt uygulamasının bir öz mala karşı 5 sözleşmeli taşıt şeklinde değiştirildiği görüşüne yer veriliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan AKP Mardin Milletvekili Nihat Eri, bilgi yetersizliği nedeniyle nakliyecilerin yönetmelikle getirilen düzenlemelere uyum süresince intibak edemediklerini ve kendilerine tanınan 2 yıllık sürede gerekli belgeleri alamadıklarını belirterek, konuya bir çözüm getirmek için Ulaştırma Bakanı ve bazı bürokratlarla toplantılar yapıldığını, bu toplantılar sonucu C2 belge sahiplerinin yurt içi nakliye yetkisine sahip olmalarının ve yaş sınırının düşürülmesinin sağlandığını söyledi. Eri, binlerce şoförü ilgilendiren bu sorunun çözümünde gösterdiği anlayıştan dolayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür ettiğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 00:35:41
Güncelleme :30 Mart 2006 Perşembe 13:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?