4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

KESK'ten Şemdinli olaylarına protesto

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mardin Şubeler Platformu üyeleri, Şemdinli olaylarını münferit bir olay gibi gösterenlere tepki göstererek, olayın ikinci bir Susurluk olayı olduğunu belirtti.

AK Parti önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba izin verilmediği için KESK Mardin Şubesi önünde toplanan bir grup sendika üyesi, 'Şemdinli'nin sesi barışın sesidir', 'Halkları birbirine boğdurmayın' ve 'Trabzon, Bozüyük, Şemdinli, sıra nerede?' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına burada bir açıklama yapan KESK Mardin Şube Başkanı Osman Nuri, son zamanlarda emekçilerin, ezilenlerin hak ve özgürlük taleplerine karşı, emek ve demokrasi güçlerine ve Kürt sorunu üzerinden şovenizmin kışkırtıldığını belirterek, "Şemdinli halkı bombacıları suç üstü yakalayarak, devlet yetkililerine teslim etmiştir.

Ancak yetkililer kendilerine teslim edilen ve devlet kurumları ile bağı açığa çıkan saldırganları serbest bırakmış, savcılığın olay yerinde keşif yaparak tutanak tutulması ateş açılarak engellenmiş, adeta olay örtbas edilerek failler koruma altına alınmıştır. Bu tür eylemlerle aylardır sürdürülen kardeşlik ve demokratik çözüm istem ve çabaları sabote edilmekte, halklar birbirine karşı kışkırtılmaktadır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, "Şemdinli halkı yalnız değildir" sloganları eşliğinde olaysız şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 22:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?