3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

köylere hizmet götürme birliği seçimi

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri, köy muhtarları ve il genel meclisi üyelerinin katılımıyla yapıldı. Seçimlere büyük ilgi gösteren delegeler, kendilerini temsil edecek adayları oylarıyla tespit etti. 

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nin toplantı salonunda yapılan 1. dönem meclis toplantısı seçiminde 146 delege oy kulandı. 2'şer kişinin seçileceği seçimde il genel meclisi üyelerinden 4 kişi aday olurken, muhtarlardan 6 kişi aday oldu. Sabah başlayan ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı toplantıda adaylar, seçim saatine kadar kulis çalışmalarını yaptı. 

Toplantı başlarken bir konuşma yapan Kaymakam Fecri Fikret Çelik, "Bu yıl yolu olmayan, yolu bozuk olan köylerimizin yollarını yapmak için büyük bir gayretle çalışacağız. Okul sorunu olan köylerimizi tespit edip, bu sorunları çözmek için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bunu yaparken sizlerin desteğiyle çabalarımız sonuç verir. Yaptığımız asfalt yollar, sulanan arazilerin suyuyla bozuluyor. Muhtarların ve köylü kardeşlerimizin bunlara dikkat etmesi gerekir, çünkü asfaltın birinci düşmanı sudur. Sulama yaparken fıskiyelerinizi biraz daha geride tutmanız ve yollara su gitmemesine dikkat etmeniz gerekir" dedi. 

Adaylar arasında kıran kırana yaşanan seçim oylaması sonucunda il genel meclisi üyeleri arasından Hüseyin Yiğit 80 oy, Hasan Kılıç 76 oyla; muhtarlar arasından ise Mehmet Bayram 73, Ali İbrahimoğlu da 71 oy alarak 1. dönem meclisine seçildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 19:25:20
Güncelleme :20 Mayıs 2006 Cumartesi 15:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?