3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Mardin yeniden karıştı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde devam eden olaylarda ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Kızıltepe'de göstericilerle polis arasında yaşanan olaylar devam ediyor. Dünden beri devam eden ve bu sabah tekrar şiddetlenen olaylarda yaralanan 1 kişi tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, olaylar sırasında göğsünden aldığı kurşunla ağır yaralanan Sıdık Önder (22) de, kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Göstericiler ve polis arasında yaşanan arbedede çok sayıda polis memuru ve yaklaşık 20 gösterici yaralandı. Çıkan olaylar nedeniyle adeta savaş meydanına dönen ilçede, aralarında resmi kurum ve kuruluşlara ait binaların da bulunduğu birçok işyerinin göstericiler tarafından ateşe verildiği ve olayların ara sokaklarda devam ettiği bildirildi. Polisin yetersiz kaldığı ilçe merkezinde, Mardin Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin olaylara müdahale etmek üzere ikinci kez şehir merkezine girmeye hazırlandığı ifade edildi.

Olaylarda yaralananlardan isimleri belirlenen Nihat Özer, Mazlum Kurtoğlu ve durumu ağır olan M. Sait Aktaş'ın aralarında bulunduğu çok sayıda gösterici, Kızıltepe, Mardin ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı.

Bu arada, dün hayatını kaybeden göstericilerden Ahmet Araç'ın, CHP İlçe Sekreteri Ramazan Araç'ın oğlu olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 15:40:29
Güncelleme :2 Nisan 2006 Pazar 16:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?