3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Mardin'de Sibirya soğukları

Sibirya soğuklarının hakim olduğu Mardin'de, su şebekesi ve çeşmeler dondu.

Son yılların en soğuk kışının yaşandığı Mardin'de, yoğun kar yağışından sonra 2 günden bu yana devam eden şiddetli soğuk ve don yüzünden yollar buzlarla kaplandı. Donan su şebekeleri ve depoları yüzünden vatandaşlar su sıkıntısı çekmeye başladı. Sıfırın altında 20 dereceye varan şiddetli soğuk nedeniyle buzlanan kaldırımları vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor. Soğuk hava yüzünden zor günler geçirdiklerini ifade eden vatandaşlardan Hüseyin Gümüş, 3 gündür soğuk hava ve don yüzünden dışarıya ilk defa çıktıklarını söyleyerek, büyüklerinden aldığı bilgiye göre Mardin'de yaşanan soğuğun son 50 yılın soğuğu olduğunu iddia etti.

Soğuk havanın birkaç gün daha etkisini göstereceğini belirten meteoroloji yetkilileri ise vatandaşları don ve soğuk havaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, belediye ve karayolları ise yolları temizlemeye devam ediyor. Şehir içi araçlarının zor şartlarda çalıştığı şehir merkezinde yolda kalan vatandaşları resmi kurumlara ait cipler taşıdı. Soğuk hava ve don yüzünden şehir merkezinde akan birçok çeşme donarken, evlerin ve iş yerlerinin çatılarından sarkan ve büyük tehlike oluşturan buzları vatandaşlar kendileri kırmaya çalışıyor.
Bu arada, bugün oynanması gereken Mardinspor- Bursaspor maçının ise federasyon tarafından ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 17:18:37
Güncelleme :22 Ocak 2006 Pazar 17:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?