4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mardinliler valilikte buluştu

Mardin Valiliği'nin gerçekleştirdiği Ramazan Bayramı kutlamalarına Süryani Ortodoks Cemaati'ne bağlı Süryani vatandaşlarda katıldı.

Bayramlaşma törenine katılan Mardin Müftüsü Celal Yıldız ile Süryani Başpapazı Gabriyel Akyüz, bayramların dostluk, barış ve hoşgörünün zirveye çıktığı günler olduğunu belirterek, birbirlerinin bayramlarını kutladı. Mardin Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Tugay Komutanı Fahri Kır, Mardin milletvekillerinin katıldığı Belediye Düğün Salonu'ndaki Ramazan Bayramı kutlamalarına, Süryani Cemaati'nden 20 kişilik bir grup katıldı. Mardin Valisi Temel Koçaklar, birlik ve beraberliğin önem kazandığı bu günlerde Mardin'deki Süryani vatandaşların ortak kültürü paylaşmada gösterdiği katkının önemli rolü bulunduğunu söyledi.

ANAP Genel Sekreteri ve Mardin Milletvekili Muharrem Doğan, AK Parti Mardin Milletvekilleri Beşir Hamidi, Nihat Eri, Selahattin Dağ, CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan'ın da Ankara'dan gelerek katıldığı bayram kabulünde, vatandaşlarla tek tek tokalaşılarak bayramları kutlandı. Çeşitli ikramların yapıldığı bayram kutlamaları daha sonra, hayır kurumları dolaşılarak sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 13:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykut özdemir IP: 81.215.248.xxx Tarih : 4.11.2005 19:47:41
Mardin ülkemizde dinlerin kardeşliği simgeleyen tarihi bir kenttir.Bu kardeşlik yüzyıllardan beri süregelmektedir.Geleneklerimizin devam ettiği göstergesi müslamanlarla süryanilerin müslamanlar için kutsal olan bir günde müslamanlarla biraraya gelerek ramazan bayramı çoşkusuna ortak olmasıdır. bu çoşku sayesinde dinlerin kardeşliğin ebediyete kadar süreceğini düşünüyorum.