3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Nevruz kutlamaları

Kızıltepe'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında PKK bayrağı açılarak, Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Otogar Meydanı'nda yapılan kutlamalar, saat 10.00'da başladı. Gruplar halinde miting alanına gelen kalabalık, polis ekipleri tarafından kurulan arama noktalarından geçirilerek alana alındı. Arama sırasında Abdullah Öcalan posterlerinin ve bazı pankartların görülmesi ve bunların polis tarafından miting alanına alınmak istenmemesi nedeniyle tartışmalar yaşandı.

Havanın yağışlı olması sebebiyle katılımın az olduğu programda, DTP Kızıltepe İlçe Başkanı Ali Arslan bir konuşma yaptı. Başkan Arslan, ülkede demokratik bir açılım olması için cesur adımların atılması gerektiğini söyledi. Miting alanında yapılan konuşmalarda, Kürt sorununun çözümü için cesur adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Yapılan konuşmalar sırasında Öcalan'ın posterleri açılarak lehine sloganlar atıldı. Kutlamalara katılanlar daha sonra, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti ve alanda yakılan ateşlerin üzerinden atladı. Bu sırada bir grup, PKK bayrağını açarak sloganlar attı. Yağmur altındaki Nevruz kutlamaları, saat 17.00 sıralarında sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 20:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat okey IP: 85.106.224.xxx Tarih : 21.03.2006 17:04:28
cok güzel bişey diyorum cünkü güzel herşeye rahmen hayata devan diyorum saygilar sevgiler bu arada nevroz bayramınız kutlu olsu sevgigeler by