4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğretmenlerden YÖK'e protesto

Fakülte açılması için incelemelerde bulunmak üzere 3 günden beri Mardin'de bulunan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i öğretmenler protesto etti.

Midyat Meslek Yüksek Okulu'nda incelemelerde bulunmak üzere gittiği Mardin'in Midyat İlçesi'nde Eğitim Bir-Sen'e üye bir grup öğretmenin protestosu ile karşılasan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, protestocuların tepkisini demokrasinin gereği olarak ifade ettikten sonra basın açıklamasını dinledi.

Basın açıklamasını sendikaya üye bir grup adına okuyan Mehmet Yıldız, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki yolsuzluklarla suçlanan bir rektöre ve onun yargılanmasına müdahalesini yargının bağımsızlığa müdahale olarak algıladıklarını ve kınadıklarını söyledi.

Mardin ve ilçelerinde öğrencilerin yıllardan beri ÖSS sınavına eşit olmayan şartlarda yarıştıklarını ve son sıralarda olduklarını bunun sorumlusunun ise YÖK'ün katsayı ve sınav sisteminden kaynaklandığını belirten Yıldız, "YÖK'ün dünyada ilk 500 üniversite arasına bile giren üniversitesi olmazken, YÖK Başkanı hangi yetki ile bir siyasetçi gibi muhalefet edip devlet kurumlarıyla kavga etmektedir. YÖK Başkanı eğitimle ve eğitimin kalitesi ile uğraşacağına başörtüyle uğraşmasını kınıyoruz. Türkiye'de yıllardır siyasetçilerin dokunulmazlıkları tartışılırken YÖK ve YÖK üyelerinin dokunulmazlıkları nereden geliyor. Siz şah mısınız? Padişah mısınız?" ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı Teziç, basın açıklamasından sonra bir açıklama yapmadan olay yerinden ayrıldı. Beraberindeki Mardin Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mardin Milletvekilleri Muharrem Doğan, Mahmut Duyan ve Nihat Eri ile birlikte ilçedeki tarihi Deyrul-umur Manastırını gezdikten sonra şehir merkezindeki gümüş işlemeciliği yapan atölyeleri gezdiler.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 13:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?