3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Olaylar Mardin'e de sıçradı

Diyarbakır'daki cenaze töreninden sonra çıkan olaylar, Batman ve Yüksekova'dan sonra Mardin'e de yansıdı.

Nusaybin'in en işlek caddesi olan Çağçağ Caddesi'ni trafiğe kapatarak barikat kuran bir grup, izinsiz gösteri yaptı. Şehir merkezindeki iş yerlerini taşlamaya çalışan ve çevreye zarar veren gruba müdahale etmek isteyen polis panzeri, atılan molotof kokteyli sonucu alevler içinde kaldı. Panzerin havaya ateş açmasına rağmen, yaşları 7 ile 17 arasında değişen grubun taşkınlığı gece geç saatlere kadar devam ederken, olaylara güvenlik güçleri müdahale etmedi. Sık sık Abdullah Öcalan lehine slogan atarak intikam yemini eden grup, trafik akışına engel oldu.

Bu arada, Nusaybin'e Mardin'den çok sayıda takviye birlikler gönderildiği ve Hükümet Konağı başta olmak üzere bütün resmi kurumların önünde İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askeri birlikler tarafından güvenlik kordonu oluşturulduğu öğrenildi.

Kızıltepe'de yürüyüş öncesi güvenlik önlemleri

Bu arada, Kızıltepe İlçesi'nde, Diyarbakır'da meydana gelen olaylara ilişkin yürüyüş yapılacağı belirtildi. Yürüyüş öncesi yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede, esnaf kepenk kapattı.

Diyarbakır, Van, Batman ve Mardin başta olmak üzere çeşitli illerde son günlerde yaşanan olaylara ilişkin Kızıltepe'de yürüyüş yapılması beklenirken, ilçede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mardin bölgesinden çok sayıda takviye birliklerin gönderildiği Kızıltepe'de, yürüyüş öncesi herhangi olası bir duruma karşı Hükümet Konağı başta olmak üzere bütün resmi kurumların önünde İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askeri birlikler tarafından güvenlik kordonu oluşturuldu. İlçede esnaf kepenk kapattı.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 11:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?