3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Önce toz sonra yağmur vurdu!

Mardin'de,aniden bastıran toz fırtınasıyla gelen yağmur yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilerken, yağmurun tarladaki ürünlere büyük zarar verdiği belirtildi.

Tüm yurdu etkisi altına alan sağanak yağmur, bu kez Mardin'i etkisi altına aldı. Son 20 yılın en sıcak günlerini yaşayan Mardin ve ilçelerinde hayat, aniden bastıran yağmura teslim oldu. Saat 16.00 sıralarında aniden bastıran toz fırtınasıyla ile başlayan yağmur yağışı, yaklaşık 1 saat sürdü. Sağanak yağmurla birlikte vatandaşlar, yağmurdan korunmak için güneşlik şemsiyelerinin altına sığındı. Bazı vatandaşlar ise, yağmura aldırmadan alış verişlerini yaparken, bazıları da ellerindeki poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Özellikle, Mardin'in tarihi inekler çarşısında yağmura aldırmadan alış veriş yapan vatandaşlar, yağmurun tadını çıkardı. Aynı saatte, Kızıltepe İlçesi'nde yoğun yağmur yağışı nedeniyle birçok dükkanda su baskınları oldu. Yoğun yağış nedeniyle esnaf, iş yerlerine giren yağmur sularını temizlemek zorunda kaldı.

Meteoroloji yetkilileri, ani yağışlardan sonra hava sıcaklığının artacağına dikkat çekerek vatandaşları uyarırken, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ise fırtına ile aniden bastıran yağmurun tarladaki ürünlere zarar verdiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 11:59:39
Güncelleme :12 Ağustos 2005 Cuma 12:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?