3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Pamukçu, muhtarları dinledi

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, 23 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek, sorunları dinledi.

Belediye meclis toplantı salonunda mahalle muhtarları ile görüşen Başkan Metin Pamukçu, muhtarların dilek ve şikayetlerini tek tek dinledi. Mardin için yapılacak yeni hizmetler için muhtarlardan destek isteyen Başkan Pamukçu, Mardin için 10 yılda yapılmayan hizmetleri 2 yıla sığdırdıklarını belirterek, "2005 yılında en büyük hizmeti, beyaz su projesini hayata geçirerek yaptık. Bugüne kadar hep hayal ürünü olarak gösterilen beyaz su projesinin ikinci ihalesini de tamamlayarak, inşaatını hızlandırdık. 2007 yılında halkımızın muslukları artık 24 saat akacaktır. Bir diğer önemli çalışma olarak da, Mardin genelinde altyapıyı hızlandırdık. Yenişehir Semti'nin bütün altyapısını bitirdik. Şimdi sıra 12 bin yıllık kentimizin ara sokaklarını ve altyapı hizmetlerini gerçekleştirmektir. Mardin'in tarihi dokusunu korumak amacıyla imar koruma planı için 112 milyon YTL harcayarak bu planı çıkardık. Aynı şekilde, 29 tarihi evimiz için restorasyon projesi adı altında Kültür Bakanlığı'ndan ödeme sağladık. Şu anda önemli olan diğer projelere yavaş yavaş el atıp, hizmet atağını sürdüreceğiz. Sizin desteğinizi bekliyorum. Yaşanabilir bir kent için hep birlikte çalışmalıyız. Sorun varsa bana bildirmenizi istiyorum" dedi.

Göreve geldikleri günden beri şeffaf yöneticilik anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Pamukçu, "Her türlü hizmeti sizlerle karşılıklı görüşerek, fikir alışverişinde bulunarak yapmaktayız. Bu, görevde bulunduğum süre içerisinde böyle devam edecektir. Şimdiye kadar yaptığımız hizmetler bellidir. İlimizi hak ettiği seviyeye getirmek için çalışıyoruz. Bunu da tabii ki sizlerin desteğiyle başaracağız. İnşallah, ileriki zamanlarda daha güzel çalışmalara da imza atacağız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu'ya sorunlarını aktaran Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uytun, "Belediye Başkanı olarak, göreve geldiğiniz günden bu yana yaptığınız çalışmaları dikkatle izliyor ve destekliyoruz. Size yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak biz mahalle muhtarları olarak sizden destek istiyoruz ve inanıyoruz ki, el ele verirsek daha fazla hizmet üreteceğiz" dedi.

Belediye meclis salonundaki toplantıdan sonra Belediye Başkanı Metin Pamukçu, 23 mahalle muhtarıyla birlikte öğle yemeği yedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 12:40:53
Güncelleme :3 Şubat 2006 Cuma 12:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FERHAN ÇALHAN IP: 88.225.128.xxx Tarih : 6.02.2006 10:10:31
Ben Çabuk ve Latifiye Mahalleleri Muhtarıyım Mardin Mardin Olalı Mardini Nasıl İleri göterebilirim düşünçesinde olan Böyle Muhtarlarla il Meclis üyeleriyle, ilimizde bulunan sivil toplum örgütleri ile dayanışma içinde bulunan ve Mardin Sevdalısı Metin PAMUKÇU gibi bir Başkan görmedi. Teşekkürler Başkanım Ferhan ÇALHAN ÇABUK VE LATİFİYE MAHALLELERİ MUHTARI.