3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Savur'da başarılı koruculara ödül

Mardin'in Savur İlçesi ve bağlı köylerde görev yapan 35 başarılı köy korucusu, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halim Tırkaz tarafından ödüllendirildi.

Terörle mücadelede birçok başarıya imza atan korucular, Savur Kaymakamlığı tarafından Savur Yatılı Bölge Okulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen bir törenle ödüllendirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kılıçlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her zaman yanında olan korucuların terörle kahramanca mücadele ettiklerini ifade ederek, "Terörle mücadelenin başladığı günden bugüne canını, malını ve ailesini feda eden korucu kardeşlerimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında yer alarak örgütü açmazlar içine sokmadaki payı büyüktür. Gece gündüz demeden çalışan korucu kardeşlerim, 1 günlük veya 1 yıllık değil, terörün çıktığı günden itibaren kararlarını devletten yana vererek, terörle mücadelede birçok başarıya imza atmışlardır. Devlet yanında olanlar, hiçbir zaman yalnız kalmaz. Dün olduğu gibi bugün de terör örgütleri bilsinler ki, bu devlet sahipsiz değildir" dedi.

Korucular adına bir konuşma yapan M. Şerif Yıldız ise, her zaman devletin yanında olacaklarını söyleyerek, "Biz kesinlikle birkaç kuruş para kazanmak için bu ulvi göreve gelmedik. Şerefimiz ve namusumuzla güzel ülkemizin topraklarına göz diken hainlerin karşılarına geçip, ülkemizi savunmak amacıyla kendimizi gönüllü olarak adamış bulunmaktayız. Kesinlikle, eskiden olduğu gibi şimdi de ülke bütünlüğüne göz dikenlerin gözlerini çıkartmak ve ülkemizin savunması için yer aldık ve almaya devam edeceğiz. Bayrak ve vatan uğruna şehit olmaya hazırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kılıçlar ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Tırkaz tarafından, terörle mücadelede görev yapan başarılı 35 korucuya çeyrek altın ve başarı sertifikası verildi.

Selahattin Erol - Kenthaber / Savur
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2006 Pazar 14:53:43
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 01:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?