3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sınırda bayramlaşmaya devam

Mardin'in Suriye sınırındaki Nusaybin İlçesi'nde, Türkiye ve Suriye'de bulunan akrabaların evlere 48 saatliğine konuk olduğu bayram coşkusu devam ederken, sınır kapısı birbirinden ilginç görüntülere sahne oluyor.

Midyat İlçesi'ne bağlı Söğütlü Beldesi'nde ikamet eden bir vatandaş, Suriye'deki anneannesinin izini 50 yıl sonra bulurken, Suriye'nin Haseki ilinden Türkiye'ye gelin gelen Sabiha Demir ise 10 yıl aradan sonra ailesiyle buluştu.

Suriye'den Türkiye'ye yatılı bayramlaşmaya gelen akrabaların bayram sevinci devam ediyor. Mardin'de ikamet eden Hasan Çelik, Türkiye ile Suriye arasında sınır hatlarının çizildiği günden beri birbirlerini hiç görmeyen annesini ve anneannesini ilk defa buluşturdu. 50 yıl boyunca haber alamadığı anneannesini bir dedektif gibi arayan Hasan Çelik, Ramazan Bayramı'nda gittiği Suriye'de buldu. Annesi Halise Çelik'ten aldığı bilgiler ışığında Suriye'ye sık sık giden ve anneannesini arayan Çelik, en son Ramazan Bayramı'nda anneannesini bularak Kurban Bayramı'nda Türkiye'ye getirdi. Nusaybin Sınır Kapısı'nda 50 yıl aradan sonra Halise Çelik ve 80 yaşındaki annesi Sare Yusuf Yusufi'nin karşılaşması, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. 50 yıldan beri görüşmeyen ve birbirlerinden haber alamayan annesiyle anneannesini buluşturduğu için çok sevinçli olduğunu ifade eden Hasan Çelik, "Uzun yıllardan beri anneannemin izini, annemden aldığım bilgilerle Suriye'de arıyordum. Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmedim. En son geçen bayram Suriye'ye gittiğimde onu buldum ve bu bayramda annemle buluşturdum" dedi. Kendilerine verilen idari mektup sayesinde ailesini uzun yıllar aradan sonra buluşturmaya yardımcı olan Nusaybin Kaymakamı Ersin Emiroğlu'na teşekkür eden Çelik, bayramlaşma sevincini yaşayan bütün Suriye ve Türkiyeliler adına yetkililere şükranlarını sunduklarını ifade etti. 50 yıldan sonra kızı ve torunlarıyla buluşan 80 yaşındaki Sare Nine ise, Türkçe bilmediği için Arapça olarak duygularını ifade ederek, yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.

Bu arada, Suriye'nin Haseki ilinden Türkiye'ye gelin gelen Sabiha Demir ismindeki vatandaşın ise 10 yıl aradan sonra ailesiyle buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Annesi Dilber Muhammedi ve kardeşleriyle 10 yıl aradan sonra kucaklaşan Sabiha Demir, bayramda kendilerine verilen bu imkandan dolayı teşekkür ederken, 2 günlük sürenin uzatılmasını istedi. 10 yıl boyunca annesi ve kardeşlerinin hasretiyle yaşadığını dile getiren Demir, Türkiye'de olmaktan sevinç duyduğunu da söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 16:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin çelik IP: 193.140.54.xxx Tarih : 24.01.2006 11:15:32
evet buluşma gerçektende çok heyecanlıydı