3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sınırdaki mayınlar temizleniyor

Mardin ili ile Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti arasındaki kara sınırında yer alan 45 milyon 236 bin 447 metre kare yüzölçümündeki alanda bulunan mayınlarla (anti personel-anti tank mayınları), patlamamış mühimmatın temizlenmesi işi için çıkarılan ihaleye sadece 3 firma başvurdu.

Biri İsveç'ten olmak üzere 3 firmanın başvurduğu ihale, 15 Şubat'ta Mardin Milli Emlak Müdürlüğü'nde yapılacak. Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. maddesi uyarınca kapalı teklif usulüyle yapılacak olan ihaleye, Kavideniz ve Sarsımaz şirketleriyle İsveç'ten Countermize Operation isimli şirket adına Peden Nylin'in müracaat ettiğini açıkladı.

Türkiye-Suriye sınırının Türkiye kesiminde kalan mayınlı alanların tarıma kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarda sona geliniyor. Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir, 50 yıl önce devletin mülkiyetine geçen ve hazineye devredilen Mardin'in Suriye sınır boyundaki 45 bin 236 dekar arazinin mayınlardan arındırılacağını söyledi. Bu çalışmanın, Türkiye'de kara mayınlarının sökülmesi konusunda ilk olacağını ifade eden Akdemir, "Mardin'in Suriye ile 196 kilometre devam eden il sınırları boyunca mayınlandırılan 45 bin 236 dekar araziyi temizleyecek firma, 49 yıl süreyle tarım dışında başka bir amaçla bu araziyi kullanamayacaktır. Söz konusu mayın temizleme süresi azami 5 yıl, tarımsal faaliyetlerde kullanma süresi ise mayın temizleme süresi de dahil azami 49 yıl olup, ihale kullanma zamanı açısından en uygun süreyi teklif eden istekliye verilecek. 15 Şubat 2006'da yapılacak olan ihaleye son başvuru tarihi olan 24 Ocak 2006 tarihi itibariyle 3 firma müracaat etmiştir" dedi.

Mayın temizleme ihalesi, 15 Şubat 2006 Çarşamba günü saat 14.00'te Mardin Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü ihale odasında 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. maddesi uyarınca kapalı teklif usulüyle yapılacak. Bu arada, ihaleye başvuran firmaların ihaleye katılabilmesi için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu kanunun 74. maddesine dayanılarak çıkarılan yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olması, yine anılan kanun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunarak, geçici teminata ilişkin belgeyi vermek zorunda olması gerekiyor. İhale için geçici teminat bedeli ise, 266 bin YTL olarak belirlenmişti.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 12:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?