3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sır perdesi aralanamıyor

Kızıltepe'de kulübede uyuyan baba-kızın 92 kurşunla taranması olayında sır kalkmadı. Saldırıda iki Kalaşnikof kullanıldığı ortaya çıktı. İHD "Uğur Kaymaz olayına benzemiyor" açıklaması yaptı. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde arazi sulama işinde çalışırken uyudukları kulübe otomatik silahlarla taranarak öldürülen Selahattin Aksu ve 7 yaşındaki kızı Rozerin'in cinayetindeki sır perdesi hala aralanamadı. Baba ile kızına 92 kurşun sıkan silahların kime ait olduğunun belirlenebilmesi için balistik inceleme yapılıyor. 
Selahattin Aksu
DTP Kızıltepe'ye heyet gönderirken, İHD "Açıklama yapmak için erken. Ama Uğur Kaymaz olayına benzemiyor" dedi. Son seçimlerde feshedilen DEHAP'tan Belediye Başkan adayı olan Davut Bozan'a ait Kızıltepe'nin Yaşar Köyü yakınlarındaki arazide sulama işinde çalışan Aksu, küçük kızı Rozerin'le uyurken kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülmüştü. 

Yapılan otopside babanın vücudundan 20, küçük Rozerin'in vücudundan ise 11 kurşun çıktı. İHD Mardin İl Başkanı Avukat Hüseyin Cangir olayı araştırdıklarını, tüm bilgileri topladıktan sonra bunu bir rapor şeklinde adli makamlara sunacaklarını söyledi. Cangir, bu olayın Uğur Kaymaz olayı ile benzerlik göstermediğini söyledi.
Sabah
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 03:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?