3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Su çebekeleri ve depoları dondu

Mardin'de, 10 günden bu yana devam eden şiddetli soğuk ve don nedeniyle birçok esnaf iş yerini açmazken, açık esnaflar ise mangal yakarak ısınmaya çalıştı.

Yoğun kar yağışının bugün de etkisini gösterdiği Mardin'de su şebekeleri ve depoları donarken, vatandaşlar donan depoları ısıtarak su ihtiyaçlarını gideriyor. Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hıdır Çiftçi ise, vatandaşları grip tehlikesine karşı uyardı. Sıfırın altında 20 dereceye varan şiddetli soğuk nedeniyle esnaf, ısınmak için ilginç yöntemlere başvuruyor. Bir araya toplanan çarşı esnafı, mangalda ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. Son günlerde artan soğuk hava yüzünden zor günler geçirdiklerini ifade eden esnaflardan Sedat Aslanaçier, 10 gündür soğuk hava ve don yüzünden iş yerinde duramaz hale geldiklerini belirterek, ısınmak için mangalda ateş yaktıklarını söyledi.

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Özden, 2 haftadan bu yana devam eden şiddetli soğuk hava nedeniyle vatandaşları grip salgınına karşı uyararak, "Soğuk nedeniyle ortaya çıkan grip salgını yüzünden son 10 günde 500'den fazla vatandaşımız hastaneye başvurdu. Gripten korunmak için kalın ve yünlü elbiseler giyilmeli, bol bol meyve tüketilmelidir" dedi.

Bu arada, soğuk havanın birkaç gün daha etkisini göstereceğini belirten meteoroloji yetkilileri, vatandaşları don ve soğuk havaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, aralıklarla 3 günden beri devam eden kar yağışının şehir merkezinde 30 santimetreye, yüksek yerlerde ise 70 santimetreye ulaştığı bildirildi. Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 200 dolayında kapalı köy yolunun bulunduğu ve kapalı köy yollarında kar temizleme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 21:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?