3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Süryani Kilisesi'nden Vatikan'a ziyaret

Süryani Ortodoks Kilisesi'nden bir heyet Vatikan’ı ziyaret etti. Papa ile görüşen heyet hem seçilmesini tebrik etti, hem de kiliselerarası dialog güçlendirildi.

Heyetin lideri olarak Mor Diyoskoros Benyamen Ataş İsveç’e geri döndüğünde, medyaya şu açıklamayı yaptı: “Patrik temsilcisi olarak rahip Muşe Görgün ile rahip İsa Oygur Vatikan’ı ziyaret ettik. Ziyaretimizin amacı, kiliselerimizin ilişkilerini daha da güçlendirmek ve yeni seçilen Papa’yı tebrik etmekti. Görüşmede Papa’ya kilisemizin adına halkımızın ve kilisemizin tarihini tanıtan hediyeler verdik."

Metropolit Mor Diyoskoros Benyamen Ataş, 1964 Turabdin’nin Bekusyone (Alagöz) köyünde doğdu. 1986’da Hollanda’da bulunan Süryani Mor Afrem Manastırı’nda Süryani teolojisi, dili ve tarihi üzerine eğitim görmüş. 29 Mayıs 1988’de Orta Avrupa Metropoliti Mor Yuliyos İsa Çiçek tarafından rahiplik mertebesine takdis edildi.

1990-1993 ABD’nin New Jersey eyaletinde bulunan Katolik Üniversitesi’nde teolojik eğitim gördü. 11 Şubat 1996’da Şam’da bulunan Mor Gevargis Kadetrali’nde Süryani Ortodoks Kilisesi Patriği Moran Mor İğnatiyos Zakka I. İwas tarafından İsveç’e Patriklik Vekili derecesinde Metropolit olarak takdis edildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 13:17:59
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 22:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?