4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Teziç'i karşılama toplantısı

Mardin'de kurulması kararlaştırılan Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi için incelemelerde bulunmak üzere 01-03 Kasım tarihleri arasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in Mardin'e gelecek olması dolayısıyla sivil toplum örgütleri bir toplantı düzenledi.

Valilik Nişli Toplantı Salonu'nda Mardin Fakülteleri ve Üniversitesini Kurma ve Yaşatma Derneği (MÜFAYD) Başkanı Cemal Artık, Mimarlar Odası Başkanı Yılmaz Altındağ ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Aydın Saraçoğlu tarafından düzenlenen toplantıya Vali Temel Koçaklar, Milli Eğitim İl Müdürü İbrahim Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Tutaşı ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fazıl Karadeniz katıldı.

Dicle Üniversitesi Senatosu'nda onaylandıktan sonra YÖK'e gönderilen ve YÖK'te onay bekleyen Mardin'de Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi kurulması kararının uygulamaya konulması için YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve bir grup yönetici Mardin'e gelecek.

Vali Temel Koçaklar, 01-03 Kasım 2005 tarihleri arasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Eşmi ve Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu'nun Mardin'e gezi amaçlı geleceklerini, bu arada Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nin de durumunun görüşüleceğini söyledi.

Koçaklar, "Mardin'de müracaatlarımız sonucunda Eğitim, Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri, Dicle Üniversitesi Senatosu'nda karara bağlanarak YÖK'ün görüşüne sunulmuştur. Geçen yıl Haziran ayında Ankara'da yapılan bir toplantıya YÖK Başkanı da katılmıştı. Mardinli iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve vakıflar, fakülte konuları için YÖK başkanı ile görüşmeler yapmış ve olumlu mesajlar alınmıştı.

YÖK Başkanı, Temmuz ayı başlarında Mardin'i ziyaret edeceğini söylemişti. Aksaklıklar oldu, bugüne kadar ziyaret gerçekleşmedi. 01-03 Kasım tarihleri arasında YÖK Başkanı için program hazırladık. Sayın Teziç, programın kendileri için de uygun olduğunu söyledi. Kasım ayı içinde YÖK başkanı ve beraberindeki heyete, Mardin'de ev sahipliği yapacağız" dedi.

MÜFAYD Başkanı Cemal Artık ise, eski Hükümet Konağı binasının Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi için tahsis edildiğini belirterek, "YÖK Başkanı Sayın Teziç gelince konuyu tekrar görüşeceğiz ve Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nin Mardin'de açılması için kararı onaylamasını isteyeceğiz.

Daha önceki ziyaretimizde bu konuda duyarlılık göstermişti. Özlemini duyduğumuz, eksikliğini hissettiğimiz ve hakkımız olan fakültemize en kısa sürede kavuşacağız. Bu sevinçli haberi, basınımızla ve vatandaşlarımızla paylaşmak istedim" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 22:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?