3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Validen süryanilere ziyaret

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ile birlikte Süryani Metropoliti Salibe Özmen'i Deyruz - zafaran Manastırı'nda ziyaret etti.

Trabzon'da meydana gelen Rahip Andrea Sentore'nin kilisede öldürülmesi olayı nedeniyle, Metropolit Özmen'e başsağlığı dileklerinde de bulunan Vali Mehmet Kılıçlar, bu tür insanlık dışı olayları kınadığını söyledi. Mardin'de göreve başladıktan sonra Süryaniler'i ilk defa ziyaret eden Vali Kılıçlar, "Mardin'de Süryani kardeşlerimizle birlikte aynı ortamda iç içe, kardeşçe ve hoşgörü içerisinde yaşıyor. Hepimizin dini, dili, ırkı ne olursa olsun, inancımız ortaktır. Trabzon'da meydana gelen olayları elbette ki kınıyoruz. Her inancın kendine özgü kutsal değerleri var. Bu değerlere karşı saygısızlığı, insanlığa karşı yapılmış bir sorumsuzluk olarak görüyoruz. Hakaret ve saldırı, hiçbir zaman özgürlüğün ifadesi olmadı, olmayacaktır" diye konuştu.

Deyrulzafaran Metropoliti Saliba Özmen ise "Şu ana kadar Mardin'de böyle üzücü bir olayla karşılaşmadık. Her zaman Müslüman kardeşlerimiz ile dini ve milli bayramları, özel günleri hep beraber kardeşçe, samimiyetle kutladık. Bu tür insanlık dışı olaylar, kardeşliğimizi bozmamalıdır. İslami değerlere karşı yapılan bu saygısızlığı asla tasvip etmiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2006 Perşembe 18:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?